Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winstwaarschuwing modemerk Ted Baker

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - Modemerk Ted Baker kampt met de nodige tegenwind en ziet zich daardoor genoodzaakt zijn financiële doelen neerwaarts bij te stellen. Het Britse bedrijf spreekt van ,,extreem moeilijke marktomstandigheden", die de resultaten in de weg zitten. Ted Baker rekende voorheen op een winst voor belastingen van 63 miljoen pond. In een nieuwe raming valt dit bedrag 13 miljoen pond lager uit.

Ted Baker zegt dat het zijn promotieactiviteiten heeft opgeschroefd om verkopen aan te jagen. De kosten die daarmee zijn gemoeid drukken op de winstgevendheid van het bedrijf. Eerder was ook al sprake van een bijstelling. Deze was als gevolg van negatieve wisselkoerseffecten. Ted Baker kijkt nu naar mogelijkheden om kosten te besparen.

De problemen bij Ted Baker volgen kort op het vertrek van topman en oprichter Ray Kelvin. Die moest het veld ruimen na beschuldigingen van ongepast gedrag. Beleggers in Ted Baker schrokken van de nieuwe bijstelling. Het aandeel verloor dinsdag op de beurs in Londen bijna een derde van zijn waarde.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links