Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Goed nieuws voor SBM Offshore'

Gepubliceerd op 11 jun 2019 om 09:35 | Views: 4.300

HAL Trust 17 jan

145,60 +0,20 (+0,14%)

SBM Offshore 17 jan

16,50 -0,17 (-0,99%)

AMSTERDAM (AFN) - De intentieverklaring die SBM Offshore heeft getekend met Petrobras voor de inzet van een productie- en opslagschip (FPSO) dat momenteel wordt gebouwd is "overduidelijk goed nieuws" voor SBM. Dat concludeert een analist van KBC Securities.

De FPSO Mero 2 wordt ingezet in het Mero-veld voor de kust van Brazilië. Het Mero-veld maakt deel uit van een blok dat wordt gerund door Petrobras, en waar verder ook onder meer Shell en Total een belang in hebben. Het schip moet in 2022 worden opgeleverd.

KBC wijst erop dat de deal betekent dat SBM terugkeert in Brazilië, na de slepende corruptiezaak met SBM in dat land. Ook is de duur van 22,5 jaar voor de nieuwe FPSO goed voor het orderboek op lange termijn. Ten slotte toont het aan dat de markt het Fast4ward-programma van SBM omarmt.

Koopadvies

Een analist van ING wijst ook op de terugkeer in Brazilië en het goede ontwikkelingen voor Fast4ward. De marktkenner verwacht een positieve koersreactie.

KBC heeft een koopadvies met een koersdoel van 22 euro voor SBM. ING heeft eveneens een koopadvies, met een koersdoel van 20 euro. Het aandeel stond omstreeks 09.40 uur 3 procent hoger in de MidKap op 16,59 euro.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
HAL Trust 67% zegt verkopen 3 stemmen
SBM Offshore 86% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

HAL Trust

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

SBM Offshore

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
ajieajie02
0
I worked at SBM Offshore full-time. I hope they get rid of their appraisal system. The company have many managers yet make employees do their own appraisals.
3 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links