Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Kleine plusjes op Wall Street na G7-weekend

Gepubliceerd op 11 juni 2018 22:11 | Views: 1.920

NEW YORK (AFN) - De aandelenmarkten in New York zijn maandag op de eerste dag van een drukke beursweek met kleine plusjes gesloten. De mislukte G7-top in Canada maakte ook in de Verenigde Staten weinig indruk op beleggers. Die keken vooral uit naar wat deze week verder nog zal brengen. Zo vindt dinsdag de topontmoeting van Trump en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un plaats in Singapore en worden er rentebesluiten genomen in de Verenigde Staten en in de Europese Unie.

De Dow-Jonesindex eindigde een fractie hoger op 25.322,31 punten. De brede S&P 500 steeg 0,1 procent tot 2781,98 punten. Technologiebeurs Nasdaq ging 0,2 procent omhoog naar 7659,93 punten.

De Federal Reserve komt woensdag met zijn rentebesluit. De algemene verwachting is dat de koepel van Amerikaanse centrale banken de rente verder verhoogt. Fed-president Jerome Powell geeft een toelichting, waarbij vooral wordt gekeken naar aanwijzingen voor het toekomstige beleid. De Europese Centrale bank (ECB) heeft donderdag een beleidsvergadering.

G&

De G7 liep afgelopen weekend uit op een sof, maar tot oplopende handelsspanningen op de beurzen leidde dat niet. De Amerikaanse president Donald Trump schaarde zich niet achter de gemeenschappelijke slotverklaring die aan het einde van de G7-top werd samengesteld.

Bij de bedrijven gaf overnamenieuws de handel wat richting. Zo steeg de beursgenoteerde investeringsmaatschappij KKR 1,2 procent. KKR heeft overeenstemming bereikt over de overname van medisch dienstverlener Envision Healthcare ter waarde van 9,9 miljard dollar inclusief schuld, een van de grootste overnames door een durfkapitalist van de afgelopen jaren. Envision steeg 2,3 procent.

USG

Verder steeg bouwmaterialenfabrikant USG 3,9 procent. De Duitse branchegenoot Knauf telt 7 miljard dollar voor USG neer.

De handel in maker van medische apparatuur Boston Scientific werd even stilgelegd nadat het aandeel 17 procent omhoog gingen na overnameberichten. Branchegenoot Stryker, waarin de handel ook tijdelijk werd gestaakt, werkt volgens The Wall Street Journal aan een overname. Boston Scientific sloot 7,4 procent hoger en Stryker verloor 5,1 procent.

De euro was 1,1784 dollar waard, tegen 1,1801 dollar eerder op de dag bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 66,05 dollar. Brentolie zakte 0,1 procent tot 76,36 dollar per vat.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
bergen333
0
[Modbreak IEX]: Gelieve op de inhoud van uw berichten te letten, bericht is bij dezen verwijderd.]
Kaviaar
0
G7....
Het zal wel eerder nervositeit zijn van beleggers nu de ontmoeting komt tussen Trump en Un.
Waarschijnlijk hebben ze er niet zo'n vertrouwen in gezien de flauwe futures.
Twee heethoofden bij elkaar, dat kan alleen maar knallen.
Trump wil ontmanteling en dat wil Kim niet. Ze komen er niet uit.

Gevolg is dat koersen zakken.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord