Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Techreus Xiaomi noteert fors verlies

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - De Chinese technologiegigant Xiaomi heeft in het eerste kwartaal van dit jaar omgerekend 1 miljard euro verlies geleden. Dat meldde de maker van onder meer smartphones in aanloop naar zijn beursgang in Hongkong.

Het kwartaalverlies werd genoteerd op een omzet van ruim 4,5 miljard euro. Xiaomi verkoopt naast smartphones allerlei consumentenelektronica van actiecamera's tot stofzuigrobots en drones, maar ook elektrische scooters. Die alternatieve inkomstenbronnen waren goed voor bijna een derde van de omzet.

Xiaomi is in Europa nog betrekkelijk onbekend, maar timmert in eigen land en in India zo stevig aan de weg dat het bedrijf nu inmiddels op een waarde van 100 miljard dollar wordt geschat. Die waardering komt voort uit de beursgang, waarmee het zo'n 10 miljard dollar wil ophalen.

Dit jaar heeft Xiaomi voor het eerst aan Europa gesnuffeld door winkels te openen in onder meer Parijs en Barcelona. Het bedrijf heeft ook Amerikaanse ambities en wil met zijn relatief goedkope smartphones de concurrentie aangaan met Apple.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links