Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wereldbank somberder over wereldeconomie

WASHINGTON (AFN) - De wereldeconomie groeit dit jaar naar verwachting minder sterk dan eerder gedacht, onder meer vanwege de afzwakkende groei van de economieën van veel opkomende markten. Dat maakte de Wereldbank bekend in zijn halfjaarlijkse prognoses.

Volgens het instituut zal de wereldwijde groei uitkomen op 2,8 procent, van een geschatte 3 procent in januari. De raming voor de gezamenlijke economie van de opkomende markten ging met 0,4 procentpunt omlaag naar 4,4 procent. De Wereldbank denkt onder meer dat de Braziliaanse economie dit jaar krimpt, terwijl eerder op vooruitgang van de grootste economie van Zuid-Amerika werd gerekend.

De prognose voor Nigeria, de grootste economie van Afrika, werd met een vol procentpunt verlaagd tot 4,5 procent. Volgens de Wereldbank is sprake van een ,,structurele groeivertraging'' in opkomende landen die waarschijnlijk jaren gaat duren.

China

De voorspelling voor de Amerikaanse economie, 's werelds grootste, werd verlaagd naar 2,7 procent, van 3,2 procent in januari. De economie van de eurozone zal juist wat sterker groeien dan eerder gedacht, aldus de Wereldbank. Die prognose ging van 1,1 naar 1,5 procent.

De groeiverwachting voor China bleef onveranderd op 7,1 procent. De Japanse groei komt naar verwachting uit op 1,1 procent. India zal met een vooruitgang van 7,5 procent dit jaar waarschijnlijk de sterkst groeiende grote economie zijn, aldus de Wereldbank.

De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) stelde begin deze maand ook haar verwachting voor de wereldeconomie neerwaarts bij. Volgens de OESO komt de groei dit jaar uit op 3,1 procent, terwijl eerder werd gerekend op 3,7 procent. In 2014 ging de wereldeconomie met 3,3 procent vooruit.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links