Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Winst Aegon geraakt door coronacrisis'

Gepubliceerd op 11 mei 2020 12:09 | Views: 10.734 | Onderwerpen:

Aegon 10:03

2,80 +0,09 (+3,39%)

AMSTERDAM (AFN) - De coronacrisis lijkt vooral de winst van verzekeraar Aegon in het eerste kwartaal van dit jaar te hebben geraakt. Dat blijkt uit een consensus van analisten die door Aegon zelf zijn geraadpleegd. De verzekeraar komt vanwege de crisis dinsdag bij uitzondering met een kwartaalupdate, waar Aegon doorgaans met halfjaarlijkse updates komt.

De nettowinst in het eerste kwartaal komt naar verwachting uit op 64 miljoen euro. Na de eerste helft van 2019 hield Aegon 618 miljoen euro over. Daarbij zal de marktontwrichtring in maart zijn sporen hebben nagelaten op de reële waarde van bezittingen. Volgens analisten van ING zullen negatieve prestaties in Noord- en Zuid-Amerika deels gecompenseerd worden door betere resultaten in Nederland.

Kenners verwachten verder dat Aegon een onderliggende winst voor belastingen van 449 miljoen euro in de boeken zal hebben gezet. Mogelijk dat uitgaven voor IT om mensen thuis aan het werk te houden, dit resultaat enigszins hebben gedrukt, maar de directe impact van het virus op dit resultaat zal naar verwachting niet al te groot zijn. In de eerste helft van 2019 zette Aegon een resultaat van ruim 1 miljard euro in de boeken.

Kapitaalbuffer

De kapitaalbuffer (Solvency II) komt naar verwachting uit op 199 procent. Dat was eind vorig jaar 201 procent.

Aegon gaf eerder gehoor aan de oproep van De Nederlandsche Bank (DNB) en schrapte zijn dividend. De verzekeraar benadrukte begin april dat het zijn financiële buffers gedurende de crisis op niveau heeft kunnen houden. Het bedrijf wil aandeelhouders zo snel als mogelijk weer belonen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon 69% zegt kopen 42 stemmen

Gerelateerd

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Aegon

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare