Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

OCI zet meer kunstmest af, houdt aan jaarprognose vast

Gepubliceerd op 11 mei 2020 08:26 | Views: 10.023

OCI 30 okt

10,29 -0,07 (-0,68%)

AMSTERDAM (AFN) - Kunstmestproducent OCI heeft in het afgelopen kwartaal hogere volumes afgezet vergeleken met en jaar geleden. Het beursgenoteerde bedrijf houdt daarom vast aan zijn eerder afgegeven prognose voor het lopende jaar om de verkoop van kunstmest op te voeren.

Verder blijft het concern relatief ongedeerd gaan door de coronacrisis. OCI had tot nu toe nog niet te maken met productieverstoringen vanwege overheidsbeperkingen om het coronavirus in te dammen. Daarnaast worden alle producten van OCI door overheden aangemerkt als essentieel, benadrukt het bedrijf.

OCI zette in het eerste kwartaal 60 procent meer kunstmest af dan een jaar geleden. Het bedrijf kreeg dat voor elkaar met name dankzij de goede gang van zaken bij de stikstofmest. De fabrieken die stikstofmest produceren draaiden veel harder, waardoor de productie in de periode in sommige locaties op recordniveau lag.

Orderboek

OCI liet vorig kwartaal weten dat de vraag naar stikstofmest in het voorjaar sterk blijft. Ook voor het hele jaar lijken de vooruitzichten "gunstig", aldus het bedrijf dat naar een "gezond" orderboek in het tweede kwartaal wijst. De verkopen van methanol moeten later dit jaar oplopen, verwacht de onderneming.

De omzet in het eerste kwartaal bedroeg 811 miljoen dollar. Dat was ruim een derde meer dan in dezelfde periode in 2019. De sterke volumegroei werd gedempt door lagere prijzen. Met name methanol, die de prijsontwikkelingen op de oliemarkt volgt, werd goedkoper. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) verbeterde aanzienlijk tot 193 miljoen dollar. Onder de streep resteerde net als vorig jaar een verlies van 82 miljoen dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
OCI 80% zegt kopen 59 stemmen

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
 1. Itelligence 11 mei 2020 10:39
  Kijk maar eens naar de cijfers op hun website. De cijfers worden kunstmatig laag gehouden. Afschrijvingen plotseling 40 mln. hoger en rente lasten eveneens. Denk dat Sawiris het aandeel laag wil houden en hij er nog meer goedkoop bij kan koepen zoals hij de afgelopen maand ook heeft gedaan.
 2. forum rang 4 moneypocket 11 mei 2020 11:23
  quote:

  I need a dollar schreef op 11 mei 2020 09:11:


  Geen last van omzetverlies door Corona, zelfs forse omzetgroei. Desondanks een verlies van 82 milj. Dan klopt er iets niet in je businesscase


  Klopt .....afschrijvingen zijn plots omhoog geschroefd, idem rentelasten. Vooral dat laatste is bijzonder aangezien OCI in eerder stadium vertelde dat de herfinanciering van kortlopende leningen juist tegen lager rentepercentage kon worden overgesloten. Tja...krijg stellig de indruk dat de koers laag moet blijven door te rommelen met de cijfertjes.

  Een verlies incasseren van 82 miljoen ondanks forse omzetgroei geeft te kennen. Hopelijk dat analisten dit spelletje niet meespelen....
 3. forum rang 4 Bonost 11 mei 2020 17:51
  quote:

  moneypocket schreef op 11 mei 2020 11:23:


  [...]

  Klopt .....afschrijvingen zijn plots omhoog geschroefd, idem rentelasten. Vooral dat laatste is bijzonder aangezien OCI in eerder stadium vertelde dat de herfinanciering van kortlopende leningen juist tegen lager rentepercentage kon worden overgesloten. Tja...krijg stellig de indruk dat de koers laag moet blijven door te rommelen met de cijfertjes.
  Of ze hebben een behoorlijke boeterente moeten betalen. Dat is dan een eenmalige last.
8 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare