Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Vivendi neemt belang Bolloré in Havas over

PARIJS (AFN/BLOOMBERG) - Vivendi neemt het meerderheidsbelang van Groupe Bolloré in het communicatiebedrijf Havas over voor zo'n 2,3 miljard euro. Dat heeft het Franse mediaconcern dat wordt bestuurd door miljardair Vincent Bolloré donderdag bekendgemaakt.

Door de deal blijft de deelneming van 60 procent in zekere binnen dezelfde familie. Groupe Bolloré is het conglomeraat van de Bollorés en bij Havas staat zoon Yannick aan de leiding. Vader Vincent had eerder ook al aangegeven dat hij eraan dacht om zijn media-imperium aan te vullen met de meer op marketing en advertenties gerichte activiteiten van Havas. Na deze transactie wil Vivendi de resterende aandeelhouders uitkopen om Havas helemaal in handen te krijgen.

Vivendi kwam donderdag ook met kwartaalcijfers. De bedrijfswinst (ebita) is op jaarbasis met 30 procent ingezakt, tot 149 miljoen euro. Dat kwam vooral door tegenvallende prestaties van betaalzender Canal Plus. De opbrengsten werden wel zo'n 7 procent opgevoerd, tot 2,7 miljard euro. Vivendi handhaafde verder zijn eerder afgegeven prognoses voor het hele jaar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links