Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Winst Refresco stabiel

ROTTERDAM (AFN) - De Nederlandse sap- en frisdrankbottelaar Refresco heeft afgelopen kwartaal zijn winst zien stabiliseren op 6 miljoen euro. De onderneming achter onder meer Wicky-limonade zag enerzijds de volumes sterk groeien maar kampte anderzijds met hogere kosten in verband met enkele overnames. Ook werden de resultaten beïnvloed door de waardedaling van het Britse pond.

De kwartaalomzet steeg van 448 miljoen naar 524 miljoen euro. In de eerste maanden van het jaar werd bijna 1,7 miljard liter aan dranken verkocht. Dat betekende een stijging met meer dan 26 procent ten opzichte van een jaar eerder, geholpen door overnames. Op eigen kracht kwam de volumegroei uit op 2,3 procent.

Topman Hans Roelofs sprak van ,,solide" resultaten. Hij benadrukte dat Refresco qua groei beter presteerde dan de markt. Onder meer betaalden investeringen in het Verenigd Koninkrijk zich volgens hem uit.

Verbetering

In heel Europa wist Refresco het volume op jaarbasis met ruim 8 procent op te krikken. Naast goede prestaties in het Verenigd Koninkrijk droeg ook de overname van DIS in de Benelux bij aan die verbetering. Daartegenover waren de resultaten in Spanje en Portugal iets minder.

Roelofs benadrukte verder dat er ,,ruime mogelijkheden" liggen voor overnames in Europa, maar vooral in Noord-Amerika waar het marktaandeel van Refresco nu nog klein is. Het bedrijf houdt daarbij vast aan de strategie van één à twee overnames per jaar. Volgens Roelofs wordt er altijd wel gesproken met vijf, zes partijen. ,,Veelal betreft het dan een mogelijke overname van een familiebedrijf. Een dergelijke transactie vergt tijd. Dat is ook logisch, onder meer door de emotie die daar dan bij komt kijken."

Zelf sloeg Refresco onlangs een overnamevoorstel van 1,4 miljard euro van de Franse investeerder PAI Partners af. ,,Sindsdien is het stil", aldus Roelofs. Hij benadrukte dat hij voorstander is van de openmarkteconomie en dat Refresco zelf in zeventien jaar tijd 21 overnames heeft gedaan. ,,Als een partij met een aanbod zou komen, zal daar door ons altijd serieus naar worden gekeken."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links