Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Tata Steel Nederland tegen fusiemaatregelen

Gepubliceerd op 11 apr 2019 om 14:06 | Views: 1.794 | Onderwerpen: Nederland, staal

ArcelorMittal 17:35

14,14 +0,13 (+0,94%)

IJMUIDEN (AFN) - Ook personeel en de directie van Tata Steel Nederland verzetten zich tegen maatregelen die de Europese tak van het staalbedrijf wil nemen in het kader van de fusie met de Europese staaltak van ThyssenKrupp. Woensdag maakte de Europese ondernemingsraad al bezwaar tegen de maatregelen.

De Nederlandse ondernemingsraad en de directie van Tata Steel Nederland willen een stokje steken voor de afstoting van een Belgische verzinklijn. De desinvestering is bedoeld om tegemoet te komen aan bezwaren uit Brussel tegen de samenvoeging.

De ondernemingsraad van Tata Steel Nederland, het voormalige Hoogovens IJmuiden, vindt de verzinklijn van te grote waarde om te verkopen. Door dit onderdeel af te stoten, zou het Indiase moederbedrijf eerdere beloftes over behoud van strategisch belangrijke activiteiten verbreken. Het steekt bovendien dat de top van Tata Steel niet met de personeelsvertegenwoordiging heeft overlegd over het afstoten van de verzinklijn. De ondernemingsraad beraadt zich op stappen om de verkoop te voorkomen.

De Europese ondernemingsraad vindt dat het verlies van banen als gevolg van de fusiemaatregelen oneerlijk is verdeeld. Aan de kant van Tata zouden al meer dan 2000 arbeidsplaatsen verloren gaan, terwijl bij ThyssenKrupp geen teken zou zijn van ingrepen. Eerder was beloofd dat als gevolg van de fusie aan beide kanten 2000 banen zouden verdwijnen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
ArcelorMittal 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Nederland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

staal

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ArcelorMittal

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links