Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Justitie Duitsland vraagt ABN AMRO om info

Gepubliceerd op 11 april 2019 12:13 | Views: 4.587 | Onderwerpen: banken, Duitsland

ABN AMRO BANK N.V. 17:39

7,76 +0,38 (+5,12%)

AMSTERDAM (AFN) - De Duitse financiële opsporingsdienst heeft ABN AMRO deze week om informatie gevraagd in een groot onderzoek naar belastingfraude. Dat bevestigt een woordvoerder na berichtgeving van de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

De informatieverzoeken bij een kantoor in Frankfurt waren onderdeel van een grootscheeps onderzoek naar vermeende fraude met dividendbelasting. Bij deze zogeheten CumEx-fraude zouden verdachten meermaals dividendbelasting terugkrijgen terwijl deze heffing maar één keer was betaald. De constructies zouden de Duitse schatkist al miljarden hebben gekost

De autoriteiten wilden informatie over klanten van filialen van het voormalige Fortis, waar ABN AMRO de rechtsopvolger van is. De bank, die volledig zegt mee te werken aan het onderzoek, benadrukt dat het niet om doorlichting van medewerkers gaat.

Duitse autoriteiten onderzoeken al langer aandelentransacties door ABN AMRO, Fortis en dochtermaatschappijen die mogelijk verband houden met CumEx-fraude, meldde de bank afgelopen najaar. Het gaat daarbij om transacties van vóór 2012. ABN AMRO zei daarover zelf contact te hebben gezocht met justitie in Duitsland en dat aan alle belastingverplichtingen in het land is voldaan.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ABN AMRO BANK N.V. 67% zegt kopen 12 stemmen

Gerelateerd

banken

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Duitsland

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

ABN AMRO BANK N.V.

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
5 Posts
| Omlaag ↓
 1. SlechteBelegger 12 april 2019 11:40
  quote:

  Erny schreef op 11 april 2019 14:20:


  Ik dacht al, waarom wel een boete voor ING en wordt ABN buiten beeld gehouden. Dit probleem kan dus worden toegevoegd aan het lijstje. Hoeveel zullen er nog volgen ?


  ABN is een nieuw opgerichte bank. Deze bank heeft dus met het cum-ex verhaal dus niks te maken. Daarnaast heeft ABN dit zelf aan het licht gebracht en werkt volledig mee met het onderzoek. Alles wat in het verleden bij het 'oude ABN' heeft gespeeld valt dus onder de verantwoordelijkheid van hun toenmalige kopers (Santander, Fortis en RBS).

  Andere banken, zoals ING, hebben wel van deze cum-ex methode gebruik gemaakt of er in ieder geval te weinig op toegezien dat hun klanten dit deden.
5 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare