Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Bouwbedrijf TBI heeft wind in de rug

Gepubliceerd op 11 apr 2019 om 09:01 | Views: 1.974

Heijmans 10:16

8,60 -0,12 (-1,38%)

ROTTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf TBI heeft vorig jaar geprofiteerd van de sterke woningmarkt. Ook de markten voor de bouw van kantoren en andere gebouwen en infrastructuur ontwikkelde zich goed. De omzet en winst stegen daardoor flink en ook heeft het bouwbedrijf meer werk op de plank liggen.

De omzet steeg met 4 procent tot bijna 1,8 miljard euro. De nettowinst ging naar 18,2 miljoen euro, van 10,6 miljoen euro een jaar eerder. Die stijging van 72 procent is deels te danken aan meer aandacht voor de kosten en het rendement van projecten. TBI heeft nog voor 2,6 miljard euro aan werk in het orderboek.

Voor dit jaar verwacht TBI verdere groei, waarbij het bedrijf wel last heeft van de schaarste aan gekwalificeerd personeel. Ook de prijsstijgingen van bouwmaterialen zijn ,,een uitdaging''.

Bart van Breukelen wordt per 1 mei topman van TBI. Dan vertrekt de huidige bestuursvoorzitter Daan Sperlings. Van Breukelen is al lid van de raad van bestuur.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
Heijmans 100% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Heijmans

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord