Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Meer omzet, hoger verlies voor Curetis

Gepubliceerd op 11 april 2019 08:01 | Views: 2.739

Curetis 21 feb

0,70 -0,01 (-0,99%)

AMSTERDAM (AFN) - Curetis heeft vorig jaar een groter verlies geleden. Het in Amsterdam genoteerde Duitse bedrijf verhoogde de omzet wel, maar daar stonden kosten voor het op de markt brengen van zijn Unyvero-analyseapparaat en hogere uitgaven voor onderzoek en ontwikkeling tegenover.

Dit en komend jaar moet de verkoop van Unyvero in de Verenigde Staten op gang komen. In Europa heeft Curetis een distributiedeal gesloten met A. Menarini Diagnostics voor de verkoop van het systeem. In China denkt Curetis in 2020 goedkeuring te krijgen voor de verkoop van Unyvero.

De omzet van Curetis kwam vorig jaar uit op 1,4 miljoen euro. Dat was een jaar eerder nog 1,2 miljoen euro. Het nettoverlies bedroeg 24 miljoen euro tegen 19,3 miljoen euro in 2017.

Eind vorig jaar had Curetis nog 10,3 miljoen euro in kas. Het bedrijf heeft nog een tranche van een lening van de Europese Investeringsbank (EIB) in het vooruitzicht en geeft aan geld binnen te halen van partnerschappen en licentieovereenkomsten. In 2020 willen de Duitsers opnieuw geld ophalen. Om kosten te besparen sneed Curetis al in zijn personeelsbestand.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Curetis 100% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

Curetis

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Go4profit
0
Omzet van Curetis stelt niets voor, nettoverlies opnieuw ruim hoger.
Jaren geleden schreef een journalist dat Curetis haar producten niet aan de man wist te brengen, er is sindsdien nauwelijks wat veranderd.
Show_Me_The_Money
0
Het is net als bij MDX: een leuk en goedgekeurd product waar een duur verkoopapparaat voor wordt opgetuigd, maar geen hond die het wil hebben.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord