Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Bank of England komt met renteverlaging om coronavirus

Bank of England komt met renteverlaging om coronavirus

LONDEN (AFN) - De Bank of England (BoE) heeft zijn belangrijkste rentetarief verlaagd om de schadelijke economische gevolgen van de verspreiding van het nieuwe coronavirus te verzachten. Dat maakte de Britse centrale bank bekend na een speciale bijeenkomst. De rente wordt met een half procentpunt verlaagd naar 0,25 procent. Daarnaast komt de BoE met een nieuw financieringsplan voor kleine en middelgrote bedrijven.

Beleidsmakers van de BoE stemden unaniem in met de maatregelen. Volgens de centrale bank kan een lagere rente het vertrouwen onder consumenten en bedrijven ondersteunen, nu die door de virusuitbraak onder druk staat. Het verlaagde tarief moet er ook voor zorgen dat huishoudens en ondernemers voldoende toegang hebben tot krediet.

Het is de eerste keer sinds augustus 2016 dat de Britten de rente verlagen. De centrale bank maakte de beslissing nog voor het officiële rentebesluit later deze maand bekend, waarmee de BoE het voorbeeld volgde van de Amerikaanse Federal Reserve. De centralebankenkoepel in de Verenigde Staten verlaagde vorige week de rente tussentijds wegens de economische risico's die het coronavirus met zich meebrengt. Donderdag is er een rentevergadering van de Europese Centrale Bank (ECB). Mogelijk komt de ECB ook met steunmaatregelen vanwege het virus.

Meer geld in de economie

Het nieuwe financieringsplan van de BoE moet ervoor zorgen dat financieel dienstverleners ook daadwerkelijk meer geld in de economie pompen. De centrale bank leent voor een periode van vier jaar extra geld uit aan banken en andere kredietverstrekkers tegen het nieuwe, verlaagde rentetarief. Vooral banken die mkb'ers van krediet voorzien kunnen op extra financiering van de BoE rekenen.

De centrale bank van het Verenigd Koninkrijk verlaagde ook de vereiste kapitaalbuffer die banken moeten aanhouden om conjunctuurschommelingen in de Britse economie op te vangen.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links