Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Aziatische beurzen blijven in greep virusvrees

Aziatische beurzen blijven in greep virusvrees

TOKIO (AFN) - De meeste aandelenbeurzen in de Aziatische regio lieten woensdag flinke verliezen zien in een onrustige handelssessie. Beleggers bleven bezorgd over de economische impact van de uitbraak van het nieuwe coronavirus. Verder werd gewacht op meer maatregelen van nationale overheden en wereldwijde centrale banken om de economie te ondersteunen.

De Nikkei in Tokio eindigde uiteindelijk 2,3 procent lager op 19.416.06 punten. Eerder op de dag stond de Japanse hoofdindex nog even in de plus na het voorzichtige herstel een dag eerder. Een stijging van de Japanse yen, die in onzekere tijden als een veilige haven wordt gezien, zorgde echter voor koersdruk bij de exportbedrijven.

Beleggers verwerkten daarnaast de aankondiging van de Japanse overheid om omgerekend zo'n 3,6 miljard euro extra uit te trekken voor de aanpak van het coronavirus. Ook heeft de regering meer dan 13 miljard euro beschikbaar voor financiële steun aan bedrijven. Tevens werd gehoopt dat de Japanse centrale bank volgende week het monetaire beleid verder zal verruimen om de economie te steunen.

De Kospi Seoul raakte tussentijds 3 procent kwijt en de Australische All Ordinaries in Sydney sloot met een verlies van 3,6 procent. De Chinese beurzen hielden de verliezen beperkt. De hoofdindex in Shanghai stond 0,5 procent in de min en in Hongkong verloor de Hang Seng-index 0,6 procent.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 4 Vive tu vida positivamente 11 maart 2020 07:55
    nwoners voor Wuhan, de stad in China waar het coronavirus zijn oorsprong vindt, mogen voor een deel weer naar hun werk. De provincie Hubei, waar Wuhan de hoofdstad van is, staat toe dat mensen in bepaalde sectoren weer kunnen werken, bijvoorbeeld als ze werkzaam zijn in de transitiesector of de medische zorg. Om risico's te voorkomen wil de Chinese overheids stapsgewijs monitoren of langzaamaan meer mensen aan het werk kunnen. Scholen in de provincie Hubei blijven wel voorlopig nog dicht.
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links