Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Knot een van de twee tegenstemmers bij ECB'

FRANKFURT (AFN) - DNB-president Klaas Knot heeft donderdag als een van de weinige beleidsmakers van de Europese Centrale Bank (ECB) tegen het nieuwe pakket stimuleringsmaatregelen van de ECB gestemd. Dat meldt de Britse krant Financial Times op basis van ingewijden.

Naast de voorman van De Nederlandsche Bank zou alleen ECB-bestuurder Sabine Lautenschläger tegen hebben gestemd. De andere negentien stemgerechtigden gingen akkoord met de renteverlagingen, de uitbreiding van de opkoop van obligaties door de ECB en de verstrekking van nieuwe gratis leningen aan banken.

De maatregelen zijn bedoeld om de matige inflatie en economische groei in de eurozone aan te wakkeren. De keerzijde van het beleid is dat de lage rente onder meer pensioenfondsen steeds verder in het nauw brengt.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

16 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 11 maart 2016 10:56
    Ja , vooral doorgaan met dat gene wat bewezen is niet te werken. Kleed de noordelijke landen nog maar verder uit. Steel hun pensioenen. Onze achterlijke politici laten ons land totaal naar de vernieling helpen om de zuidelijke landen die allang failliet zijn niet kopje onder te laten gaan.

    Z`n 7 jaar geleden werd er gezegd dat het onbetaalbaar is om uit de EU te stappen..... Als we het toen gedaan hadden was het verlies een schijntje geweest bij wat ons nu te wachten staat !!!!!

    Schengen is naar de klote ... de euro verliest zijn waarden...We zijn bestolen van onze vrijheid en privacy.... we verliezen ons pensioen !!!
    Heren politici kunt u ons uitleggen waarom de Euro en de EU nog goed voor de burger is ??

    Hehehe maar goed het zal politici een worst wezen . Zij hebben een vet salaris en ze zitten er niet om het volk te dienen maar de banken en internationals die amper belasting betalen en een handje vol elite zoals de BV Oranje.
  2. Met Effekt 11 maart 2016 10:57
    quote:

    opoopo schreef op 11 maart 2016 10:52:

    Nog iemand met verstand tenminste. De ECB is gewoon politiek aan het bedrijven.
    Ik ben het niet altijd met Knot eens maar deze keer wel. De economie trekt aan als mensen vertrouwen in de toekomst hebben. Met een lage rente gaat dat niet gebeuren: huisprijzen dalen, haast geen rente op een spaarrekening, pensioenpremie stijgt maar uitkering daalt, volatiele beurzen, enz.
  3. [verwijderd] 11 maart 2016 11:21
    Het is verbijsterend wat er allemaal gaande is momenteel. Alle knipperlichten flikkeren bloedrood. Wat doen men (de ECB)... straal negeren en hebzuchtig gebakken lucht blijven kopen. Vele landen kampen met financiële tekorten en torenhoge schulden. De ECB verergert nog de kwaal door het verdere versoepelingsbeleid zoals de afbraak van het spaarvermogen en moedigt het aangaan van schulden aan?! Terwijl we nu al verzuipen in de schulden. Deze waanzin zal niet blijven duren.
  4. eddygoed 11 maart 2016 11:35
    Ik zie een paar vreemde dingen aan de maatregel van gisteren:

    - economie hoogleraren zijn tot op het bot verdeeld over NIRP, het ECB bestuur niet. Vreemd, heel vreemd.

    - lagere rente, dus obligaties worden duurder en die wil je nou net gaan opkopen, is dat de reden dat de ECB het opkoopbedrag van 60 naar 80 opgehoogd heeft? Lijkt mij een domme actie om dit in tandem uit te voeren.

    - deflatie bestrijden? dat gezeur over consumenten die bestedingen uitstellen bij deflatie geloof ik niet, ik heb nog nooit iemand zo horen redeneren als hij/zij een auto oid ging kopen. langlopende schulden nemen door deflatie wel toe, en dat is vervelend voor alle EU landen die een hoge schuld hebben. met gratis geld zullen die schulden nooit minder worden. Conclusie: de ECB kan de komende jaren (ik reken op minimaal 5 jaar) de rente niet verhogen zonder protest van de EU landen die daar last van hebben. oftewel we kunnen de pensioenrekenrente (UFR) gaan verlagen naar 1%. Wie gaat dit slechte nieuws vertellen?

  5. [verwijderd] 11 maart 2016 11:50
    quote:

    opoopo schreef op 11 maart 2016 10:52:

    Nog iemand met verstand tenminste. De ECB is gewoon politiek aan het bedrijven.
    Klopt, de politici verschuilen zich allemaal achter Draghi, die met al zijn maatregelen alleen Zuid Europa spekt.

    De man heeft veel kennis maar er had nooit iemand uit één van de zuidelijke of oostelijke landen op deze post mogen zitten.
  6. forum rang 6 Nuchtere Kijk Op 11 maart 2016 11:53
    Waarom allemaal zo negatief? Het beleid is er ook om bv. Landen als Italië en ja zelfs Frankrijk tegemoet te komen. Als bv. Italië kopje onder was gegaan, waren de problemen vele malen erger geweest. En ja Super Mario weet gewoon meer dan ze ons vertellen. Maar bekijk het ook eens van de positieve kant. Met goedkoper geld wordt het voor bedrijven echt weer interessanter om te investeren, lees te groeien. Pensioen-fondsen zouden wat meer vertrouwen moeten hebben in die bedrijven met vaak mooie dividend rendementen. Er komt een nieuwe revolutie in nieuwe sectoren zoals Data en Zonne-energie om er maar eens 2 te noemen. De snelheid van vooruitgang/ommekeer zal ons versteld doen staan. De rente zal niet snel meer zo hoog komen dan in het verleden, dus uitspraken de rente kan eerder veel hoger dan lager is ook niet veel zeggend. In het ontwikkelde deel van deze planeet neemt de bevolking eerder af dan dat deze groeit. Er zullen altijd spanningen en oneerlijke verdelingen zijn, maar toch zal er ook een hele snelle verandering optreden dat mensen weer minder angstig en met meer vertrouwen gaan werken en genieten van een nog sneller veranderende schonere betere en efficiëntere duurzame wereld. Praat elkaar niet de put in, en bedenk dat mogelijk de politiek en de ECB wel eens meer wisten en de wereld van veel rampspoed hebben behoedt. Kijk maar naar de beurs, iets van positiviteit is al waarneembaar. De Aex heeft bv. ook op 725 gestaan, al is het dan heel lang geleden.
  7. Mr sponge 11 maart 2016 13:37
    Tja laat Nederland nu net de grootste pensioenpot hebben van Europa.
    Kan de rest van Europa die mooi om zeep helpen.
    En maar roepen dat mensen meer moeten sparen en minder moeten lenen. En wat stimuleren ze op deze manier? Juist, sparen heeft geen enkele zin en lenen is zo goed als gratis.
    Ik ben zo benieuwd hoe deze EURO bend gaat eindigen. Iedereen ziet dat dit niet vol te houden is / niet goed kan aflopen. De politiek maakt er een grote bende van en de hardwerkende burger ziet straks alles wat hij gespaart heeft/pensioen dat hij heeft opgebouwd in rook opgaan.
    Misschien maar beginnen met het maken van grote schulden. Die zijn straks toch ook niets meer waard.
    De mensen die het nu goed/netjes hebben geregeld zijn straks de dupe en diegene die er een potje van maken worden beloond. (precies wat er in Europa ook gebeurd)
    Nu zie je ook wat voor voordelen een Europa bied. Je hebt als land helemaal niets meer te zeggen. Je mag zo af en toe gewoon een keer bukken voor de hoge heren in Brussel.
    Goed bezig. Het enige wat ze kunnen is geld printen en uitgeven.
    Problemen oplossen is niet hun sterkste punt. Ja gooi er nog maar meer geld tegenaan.

    Laat ze maar eens een referendum houden over het uit de EURO stappen of er in blijven!
    In plaats van over een standpunt omtrend Oekraïne.
    Dan stappen wij eruit en Oekraïne er in. Iedereen blij.

    Europa begint steeds meer op de FIFA te lijken (al heeft de FIFA wel geld). Een corrupte bende.
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 11 maart 2016 13:40
    quote:

    Nuchtere Kijk Op schreef op 11 maart 2016 11:53:

    Waarom allemaal zo negatief? Het beleid is er ook om bv. Landen als Italië en ja zelfs Frankrijk tegemoet te komen. Als bv. Italië kopje onder was gegaan, waren de problemen vele malen erger geweest. En ja Super Mario weet gewoon meer dan ze ons vertellen. Maar bekijk het ook eens van de positieve kant. Met goedkoper geld wordt het voor bedrijven echt weer interessanter om te investeren, lees te groeien. Pensioen-fondsen zouden wat meer vertrouwen moeten hebben in die bedrijven met vaak mooie dividend rendementen.
    ...
    Pensioenfondsen mogen niet onbeperkt beleggen in aandelen. Daar is Knot (ook) tegen.
16 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links