Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Topman Heineken vertrekt na 15 jaar leiding

Gepubliceerd op 11 februari 2020 17:54 | Views: 2.516 | Onderwerpen: levensmiddelen

Heineken 17:35

73,42 -2,74 (-3,60%)

AMSTERDAM (AFN) - Heineken-topman Jean-François van Boxmeer kondigt zijn vertrek aan. Hij stond de afgelopen vijftien jaar aan het hoofd van de biergigant. Van Boxmeer draagt per 1 juni het stokje over aan Dolf van den Brink, die nu nog de activiteiten van de brouwer in Azië leidt.

Van Boxmeer werkte sinds 1984 bij Heineken, waar hij begon als trainee. In 2001 trad hij toe tot het bestuur van de bierbrouwer. Vier jaar later werd de Belg benoemd tot bestuursvoorzitter van het bedrijf.

Heineken is in de jaren onder Van Boxmeer in omvang meer dan verdubbeld als wordt gekeken naar de omzet. Naast het opvoeren van de eigen verkopen, kwam dat ook door overnames met een totale waarde van 30 miljard euro. Zo zette het concern in 2012 een grote stap op de belangrijke Aziatische markt met de inlijving van Asia Pacific Breweries, het bedrijf achter het populaire Tiger-bier.

Opvolger

Charlene de Carvalho-Heineken, de dochter van wijlen Freddy Heineken, noemt de prestaties van Van Boxmeer "indrukwekkend". Volgens de Heineken-telg, tevens directeur van het holdingbedrijf van Heineken, waakte hij naast groei ook over de identiteit van Heineken als "trotse, onafhankelijke en verantwoordelijke brouwer".

De opvolger voor Van Boxmeer vond Heineken binnen de eigen gelederen. Van den Brink begon 22 jaar geleden bij de Amsterdamse brouwer. In die jaren deed hij volgens president-commissaris Jean-Marc Huët veel internationale ervaring op, die hem van pas moet komen bij de verdere groei van Heineken. Hij wordt op de algemene aandeelhoudersvergadering van 23 april voorgedragen als bestuurslid, om anderhalve maand later de taken van bestuursvoorzitter over te nemen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Heineken 67% zegt kopen 3 stemmen

Gerelateerd

levensmiddelen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Heineken

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Lepre Chaun
1
Ik wil hem bedanken voor de goede Aandeel koers de afgelopen jaren .
Het was mijn eerste aandeel waar ik mee begon te beleggen.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare