Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Hogere opening op Wall Street

Gepubliceerd op 11 februari 2020 15:39 | Views: 1.163

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York zijn dinsdag met kleine winsten aan de handel begonnen. Beleggers op Wall Street verwerken weer diverse kwartaalresultaten van grote bedrijven. Ook was er nieuws over de telecomfusie tussen Sprint en T-Mobile US en de markt reageert op de halfjaarlijkse getuigenis van Fed-preses Jerome Powell voor het congres.

De Dow-Jonesindex stond kort na de openingsbel 0,3 procent hoger op 29.369 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,5 procent tot 3367 punten en technologiebeurs Nasdaq won 0,5 procent tot 9678 punten.

Onder meer speelgoedmaker Hasbro opende de boeken, Het aandeel won 6 procent na sterke verkopen in de feestdagenperiode. Under Armour verloor bijna 16 procent aan waarde. Het sportkledingmerk voerde zijn omzet in het laatste kwartaal van 2019 op, maar joeg beleggers schrik aan met de prognose dat de opbrengsten dit jaar zullen dalen. Onder andere op de Amerikaanse thuismarkt en in het door virusvrees getroffen China verwacht het bedrijf zwakte.

Federeal Reserve

Telecombedrijf Sprint schoot in de eerste handelsminuten meer dan 74 procent omhoog. Een rechtbank in New York ziet geen bezwaar in de overname van de onderneming door de Amerikaanse tak van T-Mobile, waarvan het aandeel dik 10 procent steeg. Daarmee is de samensmelting zo goed als rond. Verschillende Amerikaanse staten probeerden de samenvoeging voor de rechter te voorkomen uit mededingingsbezwaren.

Powell lichtte voor Amerikaanse volksvertegenwoordigers het monetaire beleid van Federal Reserve toe. Hij zei daarbij dat het huidige rentebeleid gepast te vinden. Tegelijkertijd gaf hij aan dat de Amerikaanse koepel van centrale banken de economische impact van het nieuwe coronavirus nauwlettend in de gaten houdt. Vorig week bestempelde de Fed de epidemie in China al als een nieuw risico voor de Amerikaanse economie.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg 100% zegt verkopen 1 stemmen

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord