Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Fusie Sprint en Amerikaanse T-Mobile mag doorgaan

Gepubliceerd op 11 februari 2020 15:38 | Views: 946 | Onderwerpen: telecommunicatie

DT.TELEKOM AG NA 26 feb

15,04 +0,10 (+0,67%)

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - De fusie tussen de Amerikaanse telecomaanbieders T-Mobile en Sprint mag doorgaan. Dat heeft de rechter in de Verenigde Staten besloten. Een aantal Amerikaanse staten probeerde de samenvoeging met een rechtszaak te voorkomen, omdat ze mededingingsbezwaren hadden.

Met dit groene licht neemt T-Mobile de laatste belangrijke horde voor de fusie die al twee jaar in de maak is. Na de samensmelting bedient de telecomcombinatie zo'n 80 miljoen klanten en kan daarmee concurreren met grote branchegenoten als AT&T en Verizon. Daarmee wordt het gefuseerde bedrijf het op twee na grootste telecombedrijf van de Verenigde Staten.

Verder krijgt T-Mobile dankzij de fusie een sterkere positie op de markt voor draadloos internet. Dat kan een voordeel zijn op het moment dat veel mobiele telefoons op het snelle 5G-internet worden aangesloten.

T-Mobile en Sprint moeten nog wel met elkaar in gesprek over de voorwaarden van de fusie. De afspraken die eerder op papier stonden, gelden al sinds november niet meer.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
DT.TELEKOM AG NA 50% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare