Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street staat voor hogere opening'

'Wall Street staat voor hogere opening'

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York openen dinsdag naar verwachting met bescheiden winsten. De blik van beleggers is gericht op kwartaalresultaten van een aantal bedrijven. Daarnaast verwerken ze de halfjaarlijkse getuigenis die Fed-preses Jerome Powell voor het congres geeft.

Powell lichtte voor Amerikaanse volksvertegenwoordigers het monetaire beleid van Federal Reserve toe. Hij zei daarbij dat het huidige rentebeleid gepast te vinden. Tegelijkertijd gaf hij aan dat de Amerikaanse koepel van centrale banken de economische impact van het nieuwe coronavirus nauwlettend in de gaten houdt. Vorig week bestempelde de Fed de epidemie in China al als een nieuw risico voor de Amerikaanse economie.

Telecombedrijf Sprint stond in de voorbeurshandel ruim 60 procent hoger. Een rechtbank in New York ziet geen bezwaar in de overname van de onderneming door de Amerikaanse tak van T-Mobile. Daarmee is de samensmelting zo goed als rond. Verschillende Amerikaanse staten probeerden de samenvoeging voor de rechter te voorkomen uit mededingingsbezwaren.

Hasbro

Speelgoedmaker Hasbro opende de boeken en meldde in het vierde kwartaal een hogere omzet te hebben behaald. Daarbij profiteerde het bedrijf vooral van de populariteit van speeltjes die zijn gebaseerd op Disneys filmreeksen Frozen en Star Wars.

Ook Under Armour kwam met cijfers. Het sportkledingmerk voerde zijn omzet in het laatste kwartaal van 2019 op, maar joeg beleggers schrik aan met de prognose dat de opbrengsten dit jaar zullen dalen. Onder andere op de Amerikaanse thuismarkt en in het door virusvrees getroffen China verwacht het bedrijf zwakte.

Mastercard

Mastercard staat om een andere reden in de schijnwerpers. China heeft het creditcardbedrijf toestemming gegeven om in het Aziatische land bankkaartbetalingen te verwerken.

Maandag sloten de beurzen in New York met winsten. De leidende Dow-Jonesindex eindigde de sessie 0,6 procent hoger op 29.276,82 punten. De breed samengestelde S&P 500 steeg 0,7 procent tot een nieuw record van 3352,09 punten. Technologiebeurs Nasdaq won 1,1 procent tot 9628,39 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

5 Posts
| Omlaag ↓
  1. Sloeki 11 februari 2020 15:20
    - Coronavirus live updates: Fed’s Powell ‘closely monitoring’ outbreak; 13th case in US; WHO says outbreak is ‘very grave threat -

    - China’s Huanggang says virus situation in city remains severe -

    - Fast-tracking vaccine still means at least one year -


    Niks aan de hand mensen, nothing to see here. We gaan weer lekker omhoog!!! UP UP UP

    China is maar een weekje dicht, een kleine griepje, er zijn meer verkeersslachtoffers etc etc..
5 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links