Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

ACM wil opheldering KPN over glasvezel

Gepubliceerd op 11 februari 2020 13:14 | Views: 2.251

KPN 03 apr

2,12 -0,04 (-1,94%)

DEN HAAG (AFN) - De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil opheldering van KPN over vermeende pogingen om concurrenten in de glasvezelaanleg te dwarsbomen. De ACM doet dat naar aanleiding van berichtgeving door Trouw. KPN ontkent concurrentiebederf.

Trouw schrijft op basis van een interne marktanalyse van KPN, die in handen is van de krant, dat het bedrijf bewust de mededinging frustreert. Zo zou KPN met "scherpe tegenacties" proberen om de aanleg van glasvezel door concurrenten te verhinderen.

De ACM signaleerde hetzelfde al eerder, en vindt dat KPN ervoor zorgt dat glasvezelaanbieders te weinig marktaandeel verwerven om uit de kosten te komen. KPN heeft dat altijd ontkend. In de interne marktanalyse wordt echter geopperd dat het bedrijf concurrenten met "agressieve tegenacties" kan dwarsbomen, zodat zij hun minimum marktaandeel niet behalen.

Positie verdedigen

Volgens een KPN-woordvoerder is het juist beleid van de telecomreus om samen te werken met andere partijen. "De interne marktanalyse waar Trouw naar verwijst, gaat niet over de uitrol van glasvezel", reageert de KPN-woordvoerder dinsdag. "Dat wordt door de afdeling KPN Netwerk NL gedaan. De presentatie waarover de krant beschikt, is van de afdeling consumentenmarkt, die de verkoop en marketing verzorgt. Daarin worden suggesties gedaan voor commerciële acties binnen bestaande netwerken. De concurrentie in die markt is hevig en KPN heeft het recht haar positie te verdedigen."

Een woordvoerder van de ACM wil zich niet uitlaten over de reactie van KPN. Later deze week zijn er gesprekken zijn tussen de ACM en het telecombedrijf.

Trouw wist de hand te leggen op de interne marktanalyse doordat een KPN-monteur zijn laptop vergat bij een klant. Die speelde de laptop door naar de krant.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 57% zegt kopen 7 stemmen

Gerelateerd

KPN Koninklijke

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Capricorn$$
1
Wij blijven maar doorgaan met KPN bashing. Zijn de concurrenten van KPN dan van die lieve jongetjes!? Wees eens trots op een bedrijf van eigen bodem !!!
herbie
0
helemaal gelijk capricorn , zoals altijd in ons onnozel landje , het moeilijk maken voor je eigen bedrijven en gelijk de deur openzetten voor anderen die zich vervolgens doodlachen
en zich maar afvragen waarom er steeds meer tegenstand komt uit brede lagen van de bevolking zoals bv agrarische wereld waar ieder ander land supertrots op zou zijn .
ik ben zelf al jarenterug afgehaakt en rentenier nu op canarische eilanden wat ik waarschijnlijk niet gedaan zou hebben als ik nog trots was op mijn geboorteland zoals ik ooit wel was
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare