Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Randstad voelt vooral moeilijke marktomstandigheden Noord-Europa

Randstad voelt vooral moeilijke marktomstandigheden Noord-Europa

AMSTERDAM (AFN) - Uitzender Randstad voelt de gevolgen van de groeivertraging van de economie en de turbulente politieke omstandigheden. De onderneming zag de omzet in het slotkwartaal van 2019 dalen en ook in de eerste weken van het nieuwe jaar vallen de opbrengsten lager uit. Topman Jacques van den Broek keek terug op een uitdagend jaar, vooral in Noord-Europa.

Randstad sloot het kwartaal af met een omzet van iets minder dan 6 miljard euro. Dat betekende op jaarbasis een daling met 2 procent. De brutowinst kwam uit op 1,2 miljard euro, hetgeen nagenoeg gelijk was aan het slotkwartaal van 2018.

In Duitsland was de economische activiteit de voorbije maanden zwak, mede vanwege de uitdagingen in de auto-industrie. In de grootste economie van Europa ging de omzet van Randstad per werkdag met 15 procent omlaag. In Nederland zette de uitzender per werkdag een tiende minder omzet in de boeken, vooral doordat de industriële sector minder personeel nodig had. Ook in de Verenigde Staten en Canada waren er tekenen van economische terugval.

Buitenland

In Noord-Amerika viel de omzet 2 procent lager uit. Met 1,1 miljard euro aan opbrengsten blijft dit de grootste markt voor Randstad. In Frankrijk ging de omzet met 1 procent vooruit tot 928 miljoen euro. In Nederland werd 815 miljoen euro verdiend, terwijl de Duitse omzet terugviel tot 482 miljoen euro. In Duitsland viel verder de winstmarge van 1,4 procent op. Deze was veel minder dan de ruim 6 procent in de andere belangrijke markten.

Tegenover deze groeivertragingen stonden betere resultaten in onder meer Japan, Australië en Nieuw-Zeeland en de landen die het concern als rest van de wereld bestempelt. De brutowinst van de onderneming werd deels vooruit geholpen door prijsstijgingen. Ook wisselkoerseffecten pakten voor dat resultaat gunstig uit. De nettowinst daalde met 10 procent tot 209 miljoen euro.

De omzet in de eerste maand van 2020 valt 3 tot 4 procent lager uit, aldus Randstad. De winstmarge valt naar verwachting ook lager uit.

Lees over dit aandeel ook

  1. 14:05 Winsthalvering bij Randstad
  2. 09:37 Beursblik: Degroof Petercam verlaagt koersdoel Randstad

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
RANDSTAD NV

Gerelateerd

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

RANDSTAD NV

45,000 17:37
-3,500 -7,22%
Premium

Winsthalvering bij Randstad

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links