Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Voormalig Imtech-topman wordt mogelijk commissaris bij KPN

Gepubliceerd op 11 januari 2021 08:38 | Views: 6.832

KPN 03 mrt

2,82 0,00 (0,00%)

DEN HAAG (ANP) - Gerard van de Aast, voormalig topman van het jaren terug ter ziele gegane installatiebedrijf Imtech, wordt mogelijk commissaris bij KPN. De telecomonderneming legt de nominatie van Van de Aast op 14 april voor aan de aandeelhouders. Van de Aast moet de opvolger worden van Derk Haank, die aan het einde van zijn derde en laatste termijn als commissaris opstapt.

De 63-jarige Van de Aast is vooral bekend van zijn tijd bij Imtech, waar in 2013 een groot boekhoudschandaal aan het licht kwam. De onderneming verspeelde daarmee het vertrouwen van banken en beleggers en ging uiteindelijk in de zomer van 2015 failliet.

Particuliere beleggers sleepten eerder bestuurders en commissarissen van Imtech, waaronder Van de Aast, voor de rechter. Ze vinden dat de leiding en toezichthouders van het bedrijf aandeelhouders hebben misleid en stellen hen daarvoor aansprakelijk. Door het omvallen van Imtech gingen miljarden aan beurswaarde verloren.

Ruime ervaring

KPN zegt de nominatie van Van de Aast zorgvuldig te hebben overwogen. Daarbij gaf onder meer zijn ruime ervaring op bestuursniveau de doorslag. De onderneming benadrukt dat Van der Aast, toen hij in 2013 aan het roer kwam van Imtech, er alles aan heeft gedaan het bedrijf te redden.

Van de Aast was eerder topman van bouwonderneming VolkerWessels. Ook stond hij aan het roer bij Reed Business en was hij lid van de raad van bestuur van Reed Elsevier.

Van de Aast vervult ook al commissariaten bij NS, Signify en Witteveen+Bos. Bij laatstgenoemde onderneming begon hij zijn loopbaan in 1979.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KPN 79% zegt verkopen 24 stemmen

Gerelateerd

Reacties

40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste | Omlaag ↓
 1. forum rang 7 Branco P 11 januari 2021 09:34
  quote:

  Warrem Buffet schreef op 11 januari 2021 09:08:


  Hij is niet de veroorzaker van het debacle, dat waren zijn voorgangers. Toen hij aan het roer kwam, kwam het juist boven tafel. P.S Ik heb ook veel verloren met Imtech, maar wil dit toch evenn rechtzetten.


  Dus jij bent vergeten dat Van Aast de beleggers nog even snel in een claimemissie heeft getrokken waarna het bedrijf alsnog heel snel failliet ging? En je bent vergeten dat Van Aast de zaken verkeerd heeft voorgespiegeld waardoor veel beleggers toch aan die claimemissie hadden meegedaan? Van Aast is gewoon ook een grote boef, dat wilde ik even rechtzetten.
 2. Nuchtertransparant 11 januari 2021 09:42
  Je vraagt je meer af waarom neem je zo iemand als je weet dat dat in de publieke opinie een bepaald beeld oproept. Is nou niet dat hij een godswonder is. Zijn meer dan genoeg andere mannen en vrouwen die dit kunnen en waar geen vlekje of een positief vlekje aan zit. Denk dan ook had een vrouw genomen in kader van meer divers bestuur. Nina Brink of zo...... Whaaaa
 3. forum rang 6 suske wiet 11 januari 2021 10:07
  KPN heb ik jaren geleden al links laten liggen .
  Een echte melkkoe .
  Je moet de stoelendans eens bekijken op 15 jaar en de bonussen .
  Ja dan stel je inderdaad diepe vragen over de regering .
  Bekijk ook Post Nl, idem verhaal
  De politiek of thans een heel deel van politiekers denken dat de bevolking aards lomp is .
 4. forum rang 4 andre68 11 januari 2021 10:24
  Post, telefonie, zorgverzekeraars, kabelaars, spoorwegen...........geprivatiseerd ex-overheid=risicoloos zakken vullen voor uitgerangeerde Binnenhof-kneuzen en blijkbaar ook zeer vergevingsgezind voor zakenlieden uit het verleden met een "smetje".

  Kutkrabbeveen had blijkbaar geen nieuwe burgemeester nodig.
40 Posts
Pagina: 1 2 »» | Laatste |Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare