Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

VolkerWessels terug naar de beurs

AMSTERDAM (AFN) - Bouwbedrijf VolkerWessels keert mogelijk terug op de beurs in Amsterdam. De onderneming bekijkt momenteel haar strategische opties waarbij een beursgang een onderdeel is van het onderzoek, zo werd woensdag bekend gemaakt

Het gaat om een van de grootste bouwconcerns van Nederland. Bij VolkerWessels werken circa 15.000 mensen. Het bedrijf had eerder al een notering in Amsterdam maar werd in 2003 door de familie Wessels van de beurs gehaald.

Het is niet de bedoeling dat de familie, die nu volledig eigenaar is, helemaal uit het bedrijf stapt. De stap zou puur bedoeld zijn om het familiekapitaal meer te spreiden. De familie benadrukt hoe dan ook als langetermijnaandeelhouder aan VolkerWessels verbonden te blijven. Indien tot een beursgang wordt besloten, dan zullen ook geen nieuwe aandelen worden uitgegeven.

Nieuwe topman

VolkerWessels kondigde woensdag ook de komst aan van een nieuwe topman: Jan de Ruiter. Hij was eerder baas van RBS Nederland en werkte als hoofd van de wereldwijde zakenbankactiviteiten bij ABN AMRO. De Ruiters benoeming bij VolkerWessels is nog onder voorbehoud van de gebruikelijke goedkeuringen.

Er werd door VolkerWessels een aantal jaar geleden ook al eens gesproken over een mogelijk terugkeer naar de beurs. Volgens bronnen van zakenkrant Het Financieele Dagblad moet de onderneming nu een beurswaarde krijgen tussen de 1,5 miljard en 2 miljard euro. De gang naar de beurs zou mogelijk al voor de zomer plaatsvinden.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links