Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen licht hoger handel uit

Europese beurzen licht hoger handel uit

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen zijn woensdag met beperkte winsten gesloten. Tijdens de langverwachte persconferentie van Donald Trump liepen eerder bereikte koerswinsten licht terug. De aanstaande Amerikaanse president verscheen pas kort voor de slotbel in Europa achter het spreekgestoelte.

De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,4 procent hoger op 486,58 punten. De MidKap won 0,5 procent tot 694,47 punten. De graadmeters in Londen en Frankfurt dikten tot 0,5 procent aan. In Parijs sloot de beurs vlak. Beleggers keken al dagen uit naar het mediamoment met Trump, omdat hij daarin mogelijk meer uit de doeken zou doen over zijn economische beleid.

Op het Damrak was het aandeel Telegraaf Media Groep (TMG) de meest opvallende uitschieter, met een winst van 7,7 procent. De overname van TMG door het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie is weer een stap dichterbij gekomen. De twee partijen bevestigden hun voornemen om een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen en weten zich daarbij al verzekerd van ruim de helft van de stukken.

Stern Groep

Autobedrijf Stern Groep noteerde verder 5,6 procent hoger nadat het een nieuw strategisch plan had aangekondigd. Het bedrijf denkt zijn bedrijfswinst de komende jaren flink te kunnen vergroten door zich meer te richten op diensten als leasing, schadeherstel en onderhoudswerk.

In de AEX ging Wolters Kluwer aan kop. De informatieleverancier won 2,6 procent na een adviesverhoging. KPN ging daarentegen in de uitverkoop na een negatief analistenrapport. Het telecomconcern was met een verlies van 1,9 procent de sterkste daler in de index.

Euro

Buiten Nederland viel het koersverlies van TUI op. Het reisconcern zakte in Londen 4,5 procent, vanwege een adviesverlaging door analisten van Credit Suisse.

De prijs van Amerikaanse olie stond 2,5 procent hoger op 52,12 dollar per vat. Brentolie werd 2,6 procent duurder, bij 55,05 dollar per vat. De euro was 1,0532 dollar waard, tegen 1,0575 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links