Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine winsten voor Europese beurzen

Kleine winsten voor Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen stonden woensdag halverwege de middag licht in de plus. Net als in de Verenigde Staten zijn beleggers vooral in afwachting van de persconferentie van aankomend president Donald Trump, later op de dag. Daarin doet hij mogelijk meer uit de doeken over zijn economische beleid.

De AEX noteerde kort na de openingsbel op Wall Street 0,5 procent hoger op 486,94 punten. De MidKap stond 0,6 procent in de plus op 695,25 punten. De graadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt dikten tot 0,3 procent aan.

Op het Damrak was het aandeel Telegraaf Media Groep (TMG) de meest opvallende uitschieter, met een winst van 6,9 procent. De overname van TMG door het Belgische Mediahuis en VP Exploitatie is weer een stap dichterbij gekomen. De twee partijen bevestigden hun voornemen om een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen en weten zich daarbij al verzekerd van ruim de helft van de stukken.

ArcelorMittal

Autobedrijf Stern Groep noteerde verder 5,6 procent hoger nadat het een nieuw strategisch plan had aangekondigd. Het bedrijf denkt zijn bedrijfswinst de komende jaren flink te kunnen vergroten door zich meer te richten op diensten als leasing, schadeherstel en onderhoudswerk.

In de AEX ging staalconcern ArcelorMittal weer aan kop, ditmaal met een plus van 2,7 procent. Informatieleverancier Wolters Kluwer behoorde met een plus van 1,7 procent tot de sterkste stijgers na een adviesverhoging. KPN ging in de uitverkoop na een negatief analistenrapport. Het telecomconcern was met een verlies van 1,3 procent de sterkste daler in de index.

Euro

In Londen viel de koerswinst van een kleine 3 procent van Sainsbury op. Het supermarktbedrijf kan terugkijken op een sterke kerstperiode. Het bedrijf zelf sprak van een recordweek zonder exacte cijfers te geven. Reisconcern TUI was met een min van dik 4 procent juist een sterke verliezer, vanwege een adviesverlaging door analisten van Credit Suisse.

De prijs van Amerikaanse olie stond 0,9 procent hoger op 51,26 dollar per vat. Brentolie werd 1 procent duurder, bij 54,21 dollar per vat. De euro was 1,0496 dollar waard, tegen 1,0575 dollar bij het slot van de Europese beurzen op dinsdag.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links