Login
 

Bieders TMG al zeker van 55 procent aandelen

Gepubliceerd op 11 jan 2017 om 08:21 | Views: 1.651

TMG 09:00

6,00 0,00 (0,00%)

ANTWERPEN (AFN) - Mediahuis en VP Exploitatie weten zich al verzekerd van ruim de helft van de aandelen in Telegraaf Media Groep (TMG). Dat maakten de twee partijen woensdag bekend. Zij bevestigden daarbij hun voornemen om een openbaar bod uit te brengen op alle aandelen TMG.

Vorige maand maakten het Belgische Mediahuis en het investeringsbedrijf van de familie Van Puijenbroek, die ruim 41 procent van de aandelen TMG bezit, al bekend dat zij het mediabedrijf helemaal willen inlijven. Zij hebben daar 5,25 euro per aandeel voor over, wat aan TMG als geheel een prijskaartje hangt van 243 miljoen euro.

Inmiddels zijn bindende afspraken gemaakt met aandeelhouders Delta Lloyd en Navitas. Zijn zullen hun belangen van respectievelijk 7,3 en 6,7 procent aanbieden. Daarmee zijn Mediahuis en VP nu al verzekerd van ruim 55 procent van de aandelen.

Brede steun

Daarnaast heeft een aantal aandeelhouders zich uitgesproken voor het voorstel, zonder hun belang al aan te bieden. Daarmee kan het bod volgens een woordvoerder van de bieders rekenen op ,,brede steun van de aandeelhouders''.

De partijen zijn met elkaar in gesprek. Doel daarvan is om tot een bindend overnamebod te komen waar ook bestuur en commissarissen van TMG achter staan. Over het verloop van die gesprekken wilde de zegsman geen uitspraken doen.

Een overname zou onder meer De Telegraaf, de gratis krant Metro en de regionale kranten van HMC onder een dak brengen met NRC Media en de Limburgse regionale dagbladen. Mediahuis is in eigen land uitgever van Het Nieuwsblad, De Standaard, de Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
TMG

Gerelateerd

Telegraaf Media Groep

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links