Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Wall Street koerst af op positieve opening'

'Wall Street koerst af op positieve opening'

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lijken maandag met winst te gaan beginnen, na de dramatische verliezen van vorige week. Beleggers op Wall Street kijken vooral uit naar het Amerikaanse cijferseizoen, dat maandag nabeurs traditiegetrouw wordt afgetrapt door aluminiumconcern Alcoa.

Later deze week komen nog resultaten van onder meer Intel, Goldman Sachs en JPMorgan Chase. Als de cijfers van het Amerikaanse bedrijfsleven goed uitvallen kan dat zorgen voor een opleving in de markt.

Zorgen over de Chinese economie leidden vorige week tot een koersval van de brede S&P 500 van 6 procent. Daarmee beleefde die graadmeter de slechtste start van een nieuw beursjaar sinds 1929. Vrijdag kwam nog wel een sterk Amerikaans banenrapport naar buiten, maar dat kon de negatieve stemming niet keren. De beurzen in New York wisten afgelopen week geen enkele handelsdag met overtuigende winst af te sluiten.

Farmacie

Er staan maandag geen belangrijke macro-economische cijfers uit de Verenigde Staten op de agenda. Later deze week komt de Federal Reserve nog met het zogeheten Beige Book, dat de stand van de Amerikaanse economie weergeeft. Ook komen gegevens over onder meer de Amerikaanse winkelverkopen, de industriële productie en het consumentenvertrouwen in de VS.

Aan het bedrijvenfront staat farmacieconcern Baxalta in de belangstelling. Het bedrijf wordt voor circa 32 miljard dollar overgenomen door het in Ierland gevestigde Shire. Shire en Baxalta praten al lange tijd over een fusie. Vorige zomer wees Baxalta een bod van Shire echter nog als te laag van de hand.

De Dow-Jonesindex eindigde vrijdag 1 procent lager op 16.346,45 punten. De S&P zakte 1,1 procent tot 1922,03 punten en de technologiebeurs Nasdaq daalde 1 procent tot 4643,63 punten.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

NY-DJ-Industrial Avg

0,00 nov '18
0,00 0,00%

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links