Login
 
Wachtwoord vergeten?

'AEX opent lager'

Gepubliceerd op 11 jan 2016 om 08:29 | Views: 9.146

AEX 18 sep

543,06 +2,21 (+0,41%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs begint maandag naar verwachting lager aan de nieuwe handelsweek. Ook de andere Europese beurzen openen in mineur. De aanhoudend negatieve stemming in Azië, waar de Chinese beurzen wederom onderuit gingen, drukte voorbeurs de stemming.

De AEX eindigde vrijdag 2,4 procent lager op 410,82 punten, waarmee het verlies over de eerste handelsweek van 2016 op 7 procent kwam. De MidKap sloot 1 procent lager op 657,30 punten.

De bedrijfsagenda op Beursplein 5 voor maandag is nagenoeg leeg. Wel maakte luchtvaartcombinatie Air France-KLM bekend dat de aanslagen in Parijs, in november, het bedrijf naar schatting 70 miljoen euro aan omzet heeft gekost. Ook liet de onderneming weten dat het vorige maand 6,2 miljoen passagiers vervoerde, 1,1 procent minder dan een jaar eerder.

Euro

ING stelt zijn nettowinst over het tweede kwartaal van vorig jaar met 1 miljard euro naar beneden bij. De bank had een aantal transacties rond de verzelfstandiging van verzekeringsdochter NN (Nationale-Nederlanden) niet volgens de regels in de boeken verwerkt.

FedEx en TNT maakten vrijdag nabeurs bekend de aanmeldingsperiode voor het overnamebod van het Amerikaanse koeriersbedrijf op zijn Nederlandse branchegenoot opnieuw te verlengen, omdat nog niet alle benodigde goedkeuringen van toezichthouders binnen zijn.

De euro was 1,0920 dollar waard, tegen 1,0894 dollar bij het slot van de Europese beurzen op vrijdag. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,4 procent tot 32,37 dollar en Brentolie werd 2,7 procent goedkoper op 32,66 dollar per vat. Vorige week daalden de olieprijzen al tot de laagste niveaus sinds 2003.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Hudige trend
AEX 57% zegt verkopen 7 stemmen

Gerelateerd

AEX

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
pissebed
0
Allemaal weer zwemvesten aan: we duiken lekker weer dik in de min,hetgeen ik al jaren voorspel gaat gebeuren: de beurs gaat geheel onderuit. Goud en zilver geleidelijk omhoog en olie wordt nog goedkoper als kraanwater. Antibeleegers alle landen verenigt u!
pissebed
0
Jaja de lust om de beurs omhoog te lullen is de analisten en technische guru's vergaan. Het is gedaan met deze neokapitalisten. Weg met papiergeld en waardeloze aandelen: gewoon steen, grondstoffen als goud, zilver en platina dat is tenminste waar voor je geld.
BAH
0
Pissebed, waar staat de AEX op 01-01-2019 op? Dit i.v.m mijn verkochte AEX put.
Dank alvast voor uw wijze woorden......
Mr_Baldy
0
even futers op pompen in de hoop dat men weer gaat kopen, beetje doorzichtig lijkt mij. mooi moment of stukken op hoger niveau af te bouwen.
Patience
0
Aankomende dagen en weken maanden en jaren alleen maar negatieve nieuws afbouwen jongens.
Mr_Baldy
0
quote:

Patience schreef op 11 jan 2016 om 09:37:


Aankomende dagen en weken maanden en jaren alleen maar negatieve nieuws afbouwen jongens.


niet overdrijven, maar 350 gaan we dit jaar denk ik nog wel zien
Yeazzzy
0
Eerst even stijgen door een handvol particulieren ...aan het einde van de dag weer rood
Studentenrekening
0
de Zuid-Afrikaanse Rand is in het verleden een perfecte indicator gebleken voor waar de beurzen naar toe zullen gaan... Kijk eens in het lijstje met valutakoersen.
10 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links