Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Arcadis gaat in Californië helpen schade bosbranden te herstellen

Gepubliceerd op 10 december 2020 08:13 | Views: 1.474

Arcadis 03 mrt

29,08 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - Advies- en ingenieursbureau Arcadis gaat in de Amerikaanse staat Californië als consultant aan de slag met het herstellen van de schade die is ontstaan na bosbranden. Daarbij moeten alleen al 120.000 bomen en 823 huizen en andere panden worden opgeruimd. Het totale project om de woongebieden weer bewoonbaar te maken is geraamd op 52,4 miljoen dollar.

Het verwijderen van puin en bomen die in potentie een gevaar vormen vereist volgens Arcadis een complex begrip van de structurele, ecologische en chemische gevolgen van branden. Zo zitten huizen vol met bedrading, elektronische apparatuur en apparaten die gewoonlijk zware metalen bevatten. Bij verbranding kan gevaarlijke as zijn ontstaan.

Arcadis gaat onder meer de bodem beoordelen op schadelijke stoffen. Verder wordt de luchtkwaliteit getoetst voor asbest en zware metalen om ervoor te zorgen dat de schoonmaakwerkzaamheden veilig kunnen worden uitgevoerd.

Dit jaar zijn in Californië volgens Arcadis ongeveer 4,2 miljoen hectare verbrand, waardoor meer dan 53.000 mensen op de vlucht zijn geslagen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Arcadis 75% zegt kopen 4 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare