Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Wall Street blijft dicht bij huis

Gepubliceerd op 10 dec 2019 om 19:52 | Views: 1.086

NY-DJ-Industrial Avg nov '18

0,00 0,00 (0,00%)

NEW YORK (AFN) - De aandelenbeurzen in New York stonden dinsdag halverwege de handelsdag licht hoger. Beleggers bleven ondanks berichten over mogelijk uitstel van Amerikaanse importtarieven op Chinese goederen voorzichtig.

De Dow-Jonesindex stond rond 19.30 uur (Nederlandse tijd) een fractie hoger op 27.911 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging eveneens een fractie omhoog tot 3136 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,2 procent tot 8634 punten.

De extra tarieven op Chinese goederen zouden per 15 december ingaan. De naderende deadline voor extra handelstarieven hing als een schaduw boven de markt. Amerikaanse en Chinese onderhandelaars zijn echter in overleg over uitstel, wat het sentiment op de beursvloer goed deed.

Hudson's Bay

Bij de bedrijven weet onder meer streamingdienst Netflix de aandacht op zich gericht. Het aandeel kreeg een adviesverlaging aan de broek en leverde 1,9 procent in. Kenners van Needham menen dat concurrentie en prijsdruk een risico vormen voor de onderneming.

Verder is er aandacht voor het Canadese Hudson's Bay, dat ook een notering heeft in New York. Uit een handelsupdate van de winkelketen viel onder meer op te maken dat het bedrijf kampt met een lagere winstgevendheid. Het aandeel leverde 3,1 procent in. Domino's Pizza (min 0,6 procent) maakte bekend dat zijn voorzitter Stephen Hemsley per 29 december opstapt.

Alphabet

Google-moeder Alphabet steeg 0,1 procent ondanks berichten dat de Amerikaanse justitie de overname van Fitbit door Google gaat onderzoeken. Ook automakers staan in de schijnwerpers. Brancheorganisaties in de auto-industrie wereldwijd, waaronder de Amerikaanse AAPC, zijn bezorgd over de impasse waar Wereldhandelsorganisatie (WTO) in verzeild is geraakt. General Motors (GM) en Fiat Chrysler daalden tot 0,7 procent.

De euro was 1,1094 dollar waard tegen 1,1090 dollar bij het slot van de Europese beurzen. Een vat Amerikaanse olie werd 0,3 procent duurder op 59,18 dollar. Brentolie steeg 0,1 procent in prijs tot 64,31 dollar.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

NY-DJ-Industrial Avg

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links