Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

China verwijt Canada schenden van afspraken

PEKING (AFN/BLOOMBERG) - China is boos op Canada vanwege de kwestie rond de opgepakte financieel directeur Meng Wanzhou van Huawei. Het Noord-Amerikaanse land zou bilaterale afspraken niet zijn nagekomen. Zo heeft Canada volgens China verzuimd het Chinese consulaat in te lichten over de arrestatie. Dit wordt door Canada overigens ontkend.

,,Als een Chinese burger door de Canadese regering wordt gearresteerd, moet de Canadese regering de Chinese ambassade onmiddellijk op de hoogte stellen", zei een Chinese regeringswoordvoerder. ,,Dit heeft Canada nagelaten." Canada zegt op zijn beurt dat het de Chinese gezanten op de dag van de arrestatie op de hoogte heeft gebracht.

Meng werd in Canada opgepakt voor uitlevering aan de Verenigde Staten, waar Huawei wordt verdacht van het schenden van handelssancties tegen Iran. Afgelopen weekend riep Peking afzonderlijk de ambassadeurs van Canada en de VS op het matje. China dreigt met maatregelen tegen Canada als Meng niet snel wordt vrijgelaten.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. pastimer2 10 december 2018 22:08
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik de Chinezen in deze zaak gelijk moet geven; dit slaat totaal nergens op. Huawei mag een target zijn voor de VS, maar Huawei mag al niet meer verkocht worden in de VS. Je kunt niet over je landsgrenzen willen regeren. Als we zo gaan beginnen moet VS ook niet zeuren over die pastor in Turkije.
  2. Haiko 10 december 2018 22:32
    Het gaat hier eigenlijk om het stelen van "intellectual property" dus wel in het belang van Amerika(aanse bedrijven). De handelsembargo is een onderliggende reden en een manier op ze direct aan te pakken. Schending van Intellectual property is moeilijker aan te tonen en kost vele jaren in de rechtzaak. Kijk mar naar de vete tussen Samsung and Apple.
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links