Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Europese beurzen overwegend lager

Europese beurzen overwegend lager

AMSTERDAM (AFN) - De AEX-index in Amsterdam stond maandagmiddag in de min. Ook elders in Europa gingen graadmeters overwegend omlaag. De oplaaiende handelsspanningen tussen de VS en China deden het sentiment geen goed. Verder wordt gewacht op de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord. Deze staat gepland op dinsdag, maar wordt vermoedelijk uitgesteld.

De AEX-index op Beursplein 5 stond kort na de openingsbel op Wall Street 0,7 procent lager op 500,53 punten. De MidKap zakte 1,8 procent tot 653,81 punten. De beursgraadmeters in Parijs en Frankfurt leverden tot 0,6 procent in. Londen noteerde vlak.

Altice Europe was de grootste verliezer bij de hoofdfondsen op het Damrak met een min van 5,4 procent. Het kabel- en telecomconcern kampte met de naweeën van een negatief analistenrapport van Moody's. Levensmiddelenconcern Unilever daalde 0,8 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Biotechnologiebedrijf Galapagos voerde de schaarse stijgers aan met een winst van 0,4 procent.

MidKap

In de MidKap sloot metalenspecialist AMG de rij met een verlies van 6,4 procent. Air France-KLM voerde de beperkte groep stijgers aan met een winst van 1 procent. De luchtvaartcombinatie maakte vervoercijfers bekend over de maand november. Daarin verwelkomde het concern op jaarbasis 3,3 procent meer passagiers.

In Frankfurt raakte BASF 3,4 procent kwijt. Het chemieconcern gaf een winstalarm vanwege lagere prijzen voor sommige chemicaliën. Branchegenoot Bayer verloor bijna 2 procent. De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij het chemieconcern en stuurt naar verluidt aan op opsplitsing van het bedrijf nu de overname van het Amerikaanse Monsanto is afgerond.

Deutsche Bank

Deutsche Bank en Commerzbank verloren 1,1 en 0,8 procent. Volgens het Duitse blad Focus zou de Duitse regering openstaan voor een fusie tussen de twee grootste banken van Duitsland. Er zouden verschillende scenario's zijn besproken op het ministerie van Financiën.

De euro noteerde op 1,1402 dollar, tegen 1,1392 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,9 procent minder op 51,60 dollar. Brentolie daalde 1,4 procent in prijs tot 60,77 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

11 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 december 2018 16:42
    Vooral niet in die VS futures schijnbewegingen trappen.

    May gaat spreken om 17:30 uur.
    Bloomberg : Premier will head back to Brussels to ask for a better deal

    Macron gaat 20:00 het volk toespreken.(Volgens duitse media)

    VS China 90 dagen uitstel.

    Januari en Februari 2019 gaat op deze manier ook niks worden op de beurzen.
    December is al afgeschreven daar gelooft niemand meer in.
  2. [verwijderd] 10 december 2018 16:44
    quote:

    Erny schreef op 10 december 2018 16:41:

    Koers aandeel ING zojuist door de € 10,- gezakt en gaat door ! ING dus nog prima op koers. Zelden zo'n stabiel koersverloop meegemaakt.
    Wanneer deze koersen niet door eigen aandelen inkoop programma's worden ondersteund zie je deze koersen hard weg zakken. Zelfde als Aegon.
  3. [verwijderd] 10 december 2018 17:33
    Zie je iemand in de wereld liet een scheet en we zakken weer.

    @ suske wiet,
    Voorlopig zit je met fysiek goud het beste. Waar de AEX maar daalde steeg goud of bleef op zijn minst stabiel. De goede maanden voor goud zijn altijd januari, februari, maart, April en mei. Soms ook december zoals dit jaar.
11 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links