Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Brexit en handelszorgen drukken beurzen

Brexit en handelszorgen drukken beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De Europese beurzen deden maandag een stap terug. Beleggers verwerkten de lagere slotstanden op Wall Street, waar vrijdag de handelsvrees weer oplaaide. Verder werd uitgekeken naar de belangrijke stemming in het Britse parlement over het brexit-akkoord op dinsdag.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,7 procent lager op 500,27 punten. De MidKap zakte 1,7 procent tot 654,63 punten. De beursgraadmeters in Londen, Parijs en Frankfurt leverden tot 0,4 procent in.

Kabel- en telecomconcern Altice Europe was de grootste verliezer bij de hoofdfondsen op het Damrak met een min van 2,8 procent. Levensmiddelenconcern Unilever daalde 0,8 procent na een adviesverlaging door JPMorgan. Sterkste stijger was zorgtechnologieconcern Philips met een kleine winst van 0,4 procent.

Duitsland

In de MidKap sloot metalenspecialist AMG de rij met een verlies van 6,1 procent. Beursintermediair Flow Traders volgde op de voet met een min van 5,6 procent na het onmiddellijke vertrek van financieel directeur Marcel Jongmans. Air France-KLM was de enige stijger met een plus van 1,4 procent. De luchtvaartcombinatie vervoerde in november 3,3 procent meer passagiers dan een jaar eerder.

In Frankfurt raakte BASF 4 procent kwijt. Het chemieconcern gaf een winstalarm vanwege lagere prijzen voor sommige chemicaliën. Deutsche Bank en Commerzbank stegen 0,7 en 1,2 procent. Volgens het Duitse blad Focus zou de Duitse regering openstaan voor een fusie tussen de twee grootste banken van Duitsland. Er zouden verschillende scenario's zijn besproken op het ministerie van Financiën.

Valuta

Bayer won 0,6 procent. De activistische investeerder Elliott heeft zich ingekocht bij het chemieconcern en stuurt volgens persbureau Bloomberg aan op opsplitsing van het bedrijf nu de overname van het Amerikaanse Monsanto is afgerond.

De euro noteerde op 1,1411 dollar, tegen 1,1392 dollar op vrijdag. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,7 procent minder op 51,75 dollar. Brentolie daalde 1,3 procent in prijs tot 60,87 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links