Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Bankencrisis motor van populisme in Europa'

DEN HAAG (ANP) - De instabiliteit van de financiële sector is de motor geweest van het populisme in Europa. ,,Primair is het de bankensector geweest’’, zegt Jeroen Dijsselbloem, minister van Financiën, zaterdag in een interview met Het Financieele Dagblad.

,,Een totale ontwrichting van het vertrouwen van mensen, van pensioenen van mensen, van werkperspectief.’’ Mede om die reden vindt hij zijn interventies in de financiële sector te verdedigen. Dat hij daarin als een activist wordt omschreven, lijkt hem een goede titel. ,,Ik vind mijn bemoeienis volstrekt terecht.’’

Hij geeft toe dat zijn inmenging met onder meer de hoogte van variabele beloning een morele kant kent, ,,maar ook een klassieke PvdA-kant: hoe houden we de boel bij elkaar’’. ,,Dat is een verantwoordelijkheid voor de hele elite.’’

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

83 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 december 2016 09:43
    Lariekoek Dijsselbloem dat bewijst dat je er geen meter van snapt. "Populisme" het woord klopt al niet eens. Maar de kern is dat die hele EU en Euro een ondemocratisch iets is wat door de mensen der strot is gestampt.
    Mensen worden beroofd van hun vrijheden, gewoontes, soevereiniteit, privacy door een stel ongekozen dictators.

    Het heeft niets met beter uitleggen te maken want mensen snappen het maar al te goed en willen af van die EU gevangenis, waar de elite zich zitten te verrijken over de rug van de werkende.
    Weg met die beroepspolitici !!
    Weg met de globalisering !!
  2. Fritski 10 december 2016 10:12
    Tragisch. Dijsselbloem meent het goed maar heeft gewoon niet het inzicht en niveau wat oorzaak en gevolg is van die bankencrisis. Dijsselbloem heeft nog nooit in zijn leven een echte baan gehad buiten de politiek. Als voorzitter van de Eurogroep is hij hoofdverantwoordelijk voor de zooi met banken in de EU.
    Als ik hem was zou ik eens goed nadenken wat populisme eigenlijk betekent, zelfs dat snapt ie niet want populisme is juist wat de zittende politiek doet om maar te blijven zitten, namelijk het vermijden van harde keuzes.
    Hij zegt het notabene zelf met zijn pappen en nathouden opmerking.
  3. [verwijderd] 10 december 2016 10:26
    Het wegvallen van de middenklasse. Veel buitenlanders binnenhalen die de banen wegnemen. Veel mensen die moeten knokken voor een baan en steeds tegen een lager uurloon! De elite die met het grote geld er vandoor gaan. Europa bestaat niet. Je ziet dat in Duitsland het goedkoper is, waarom. Nederland moest fors bezuinigen voor de pot van het noodfonds te vullen. Het grote geld regeert onder het mom dat het nu beter is, maar dat is het zeker niet.
  4. forum rang 6 matad 10 december 2016 10:33
    Wat een idioterie op dit draadje.
    De oorzaak van de hele financiele ellende was toch dat het niet op kon. Iedereen dacht dat de bomen tot in de hemel groeiden. Lees ook dat buitenlanders banen innemen. Nog nooit zo´n idioot standpunt gelezen. Moest in mijn leven het hele buitenland afstruinen om Turken, Spanjaarden, Joegoslaven etc. binnen te halen omdat onze landgenoten het verdomden om dat soort werk te doen. Je ziet het nu weer gebeuren met de Polen. Tja, er zitten nog veel mensen in de w.w. doch die verdommen het om te werken laat dat eens gezegd worden.
    Verder vind ik dat de Europeesche Bank een standbeeld verdiend voor het voorkomen van een echte crises.

    Met vriendelijke groet.
  5. $euri 10 december 2016 10:35
    De eerste heeft zich al dapper gemeld, maar heeft wel een beetje gelijk.
    Omdat onze overheid onze destijds werkelozen niet te werk heeft gesteld maar lekker een uitkering gaf, moesten we wel uitwijken naar gastarbeiders .
    Maar de 4e generatie daarvan verdomd het nu ook, dus moeten we weer uitwijken en Syriërs binnen halen en ander volk
  6. [verwijderd] 10 december 2016 10:45
    zo gaat het momenteel. zie een bericht van 10 minuten geleden in de Telegraaf: weer 155 gezinnen in de problemen en zo gaat het iedere week. Onze samenleving verloedert.

    DSM gaat 150 IT-banen in Limburg schrappen. Op de afdelingen in Sittard en Heerlen werken ongeveer 340 mensen. Werknemers horen dinsdag hoe hun toekomst eruit ziet.
    DSM had een jaar geleden al aangekondigd dat het wereldwijd 155 IT-banen zou schrappen, maar dat zou dus vrijwel helemaal in Limburg gebeuren. DSM wil nog niets zeggen.
  7. $euri 10 december 2016 10:54
    Vandaar ook dat trump aan protectionisme gaat doen.
    DSM zal het werk in de lage loon landen behouden
    De bankencrisis is ontstaan door de hebberigheid van mensen. Met bonussen in het vooruitzicht gaat men over lijken om die te behalen.
    Tot op de dag van vandaag is het systeem nog steeds niet veranderd en gaat men door met binnenharken van belachelijke bonussen .
  8. [verwijderd] 10 december 2016 11:13
    tot hoever moet de idioterie in deze wereld doorgaan voordat we de boomstammen van onze voorhoofden halen en de zakken met zand uit onze ogen wrijven...

    zolang we de idioterie niet zien, komen we zelf, hoe goed bedoeld ook, met dito opmerkingen/voorstellen omdat we met die idioterie geïndoctrineerd zijn
  9. Rtb 10 december 2016 11:17
    De mensen die ik kan en in de bijstand zitten of "afgekeurd" zijn hebben helemaal niet eens de intentie om weer aan het weken te zijn en schrapen alle sociale potjes leeg.

    Bij ons in de bouwsector zijn de komende jaren 10000den nieuwe vakmensen nodig en die zijn er domweg niet en zullen straks ook allemaal weer van ver komen.
  10. mok 10 december 2016 11:39
    quote:

    Itang schreef op 10 december 2016 09:43:

    Lariekoek Dijsselbloem dat bewijst dat je er geen meter van snapt. "Populisme" het woord klopt al niet eens. Maar de kern is dat die hele EU en Euro een ondemocratisch iets is wat door de mensen der strot is gestampt.
    Mensen worden beroofd van hun vrijheden, gewoontes, soevereiniteit, privacy door een stel ongekozen dictators.

    Het heeft niets met beter uitleggen te maken want mensen snappen het maar al te goed en willen af van die EU gevangenis, waar de elite zich zitten te verrijken over de rug van de werkende.
    Weg met die beroepspolitici !!
    Weg met de globalisering !!
    Uw reactie heeft precies het opzwepende karakter die populisten ook gebruiken. Staat ook vol onjuistheden die mensen als Trump en Wilders ook gebruiken. Je ziet dat Trump, nu hij aan de macht is, al een groot deel van zijn plannen heeft ingeslikt omdat je simpelweg met leugens niet kan regeren. Zo is de bekritiseerde financiële sector van de VS nu juist aan de macht gekomen. Dat is ook niet zo vreemd, Trump is een machtswellusteling die hiermee zijn eigen zaakjes nog beter op orde kan krijgen. Hij is ook de eerste president die geen inzage geeft in zijn financiën, dat zegt genoeg.
    We hebben nu alle vrijheid, u kunt doen en zeggen wat u wil. Wilders zal deze gaan inperken, dat kan ik u voorspellen. Maar ga gerust door met uw retoriek, u zal er ooit gefrustreerd aan terug denken.
83 Posts
Pagina: 1 2 3 4 5 »» | Laatste |Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links