Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

AEX negatieve uitschieter in groen Europa

Gepubliceerd op 10 november 2020 17:59 | Views: 2.769 | Onderwerpen: Europa

AEX 23 nov

601,37 0,00 (0,00%)

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse aandelenbeurs is dinsdag lager geëindigd, terwijl de rest van de Europese beurzen hoger koersten. Het positieve nieuws over het coronavaccin van farmaceut Pfizer hield de markten in de greep. Beleggers gooiden hun portefeuilles om, waarbij techaandelen werden ingeruild voor bedrijven die juist zwaar zijn getroffen door de coronacrisis. Op het Damrak werd vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield ruim een vijfde meer waard, nadat de aandeelhouders tegen de geplande aandelenemissie stemden.

De AEX-index op Beursplein 5 sloot 0,4 procent procent lager op 591,87 punten. Maandag won de hoofdindex nog 3,7 procent. De MidKap zakte 1 procent tot 845,58 punten. De beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs stegen tot 1,8 procent.

Unibail-Rodamco-Westfield (URW) was de grote winnaar in de AEX met een koerssprong van 21 procent. De aandeelhouders van het winkelvastgoedfonds hebben tegen een aandelenemissie ter waarde van 3,5 miljard euro gestemd. Daardoor vindt er geen verwatering van aandelen plaats en dat vinden beleggers goed nieuws. URW won een dag eerder al 24 procent door de hoop dat met de komst van een vaccin het einde van de coronapandemie in zicht is. ING, KPN en Aegon volgden op afstand met winsten tot 7,7 procent.

Prosus

De technologiebedrijven stonden onder druk. Die bedrijven profiteerden de afgelopen periode juist van het thuiswerken. Techinvesteerder Prosus en chipbedrijf ASMI sloten de rij in de AEX, met minnen van 7,4 en 7,3 procent. Ook chipmachinemaker ASML stond met een min van 4 procent bij de grote verliezers. Datzelfde gold voor maaltijdbezorger Just Eat Takeaway (min 2,7 procent) en supermarktconcern Ahold Delhaize (min 1,6 procent) die de afgelopen tijd juist profiteerden van de sluiting van de horeca.

In de MidKap behoorde chipbedrijf Besi tot de sterkste dalers met een min van 4,4 procent. Winkelvastgoedbedrijf Eurocommercial Properties zette de opmars voort en was koploper met een plus van 21,7 procent. Bouwer BAM dikte ruim 9 procent aan. Ook luchtvaartcombinatie Air France-KLM (plus 2,9 procent) ging verder omhoog na de forse koerswinst een dag eerder.

Adidas

In Frankfurt zakte Adidas bijna 6 procent. De Duitse sportkledingfabrikant boekte in het derde kwartaal weer winst, na het forse verlies in het tweede kwartaal. Het concern blijft wel voorzichtig voor het lopende kwartaal. Deutsche Post verloor bijna 5 procent na publicatie van de definitieve kwartaalcijfers. Het post- en pakketbedrijf handhaafde zijn onlangs verhoogde winstverwachting voor dit jaar.

De euro was 1,1809 dollar waard, tegenover 1,1815 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 1,9 procent duurder op 41,06 dollar. Brentolie kostte 1,8 procent meer op 43,18 dollar per vat.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
AEX 78% zegt kopen 9 stemmen

Gerelateerd

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare