Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Claim tegen grootaandeelhouder Fagron

BRUSSEL (AFN/BELGA) - De Amerikaanse farmaceut Perrigo dient een claim in tegen de partijen van wie het zijn Belgische branchegenoot Omega Pharma kocht. Daartoe behoort onder andere Marc Coucke, die ook grootaandeelhouder is van de in Amsterdam genoteerde toeleverancier aan apotheken Fagron.

Volgens de Amerikanen zou er jarenlang gesjoemeld zijn met de boekhouding van Omega Pharma. Het Belgische bedrijf zou onder meer bepaalde producten, die nog niet verkocht waren, wel als verkocht in de boeken hebben gezet. Daardoor zagen de cijfers er mooier uit dan ze in werkelijkheid waren.

Perrigo voelt zich misleid omdat het al honderden miljoenen euro's moest afboeken op de waarde van Omega Pharma.

Het bestuur van Perrigo geeft in een toelichting op de kwartaalcijfers aan dat de claim nog voor het einde van het jaar zal worden ingediend. Al langer zong rond dat de Amerikanen circa 250 miljoen euro zouden eisen van Coucke en investeerder Waterland.

Bij Waterland is men niet verrast door het nieuws. ,,Het was al voor 99,9 procent zeker dat die claim er zat aan te komen", aldus een woordvoerder. Het investeringsfonds vertrouwt op een goede afloop.

Lees over dit aandeel ook

  1. 12 apr Beursblik: Berenberg verlaagt koersdoel Fagron licht
  2. 11 apr Indrukwekkende groei bij Fagron

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Fagron

Gerelateerd

Reacties

8 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 november 2016 10:27

    Het einde

    De Amerikaanse beurswaakhond begint een onderzoek om de boekhouding van L&H te bekijken. Beleggers beginnen massaal hun aandelen te dumpen. Het wordt warm onder de voeten van L&H, wanneer een rapport verschijnt over opgeblazen winsten in Korea en boekhoudkundige trucjes om de zaken mooier voor te stellen.

    L&H beloven een auditrapport, maar dat lang op zich wachten. De beurswaarde van het eens zo geroemde bedrijf, verschrompelt. Het aandeel wordt opgeschort op de Amerikaanse technologiebeurs Nasdaq.

    Het gaat snel bergaf. In november 2001 wordt het bedrijf, ooit de Vlaamse trots, failliet verklaard. Maar de technologie leeft voort, en zal nog dienen voor latere toepassingen.


    deredactie.be/cm/vrtnieuws/economie/1...
  2. forum rang 10 DeZwarteRidder 10 november 2016 10:29

    Proces Lernout & Hauspie: “Schadevergoedingen zijn onmogelijk”

    07/11/2016 om 12:38 | Bron: BELGA

    In de zaak Lernout & Hauspie (L&H) is de burgerlijke afhandeling van de fraudezaak rond het spraaktechnologiebedrijf maandagmorgen gestart met beperkte interesse van de advocaten van benadeelden. Volgens de advocaat van Jo Lernout kan zijn cliënt onmogelijk schadevergoedingen betalen en hebben al verschillende gedupeerden afstand gedaan van hun vordering, terwijl Pol Hauspie verstek liet gaan.

    Het hof van beroep in Gent legde op 20 september 2010 de straffen op in de fraudezaak rond L&H en veroordeelde oprichters Jo Lernout en Pol Hauspie tot elk vijf jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel. Het hof van beroep kon pas in 2014, na procedures voor het Hof van Cassatie, overgaan tot de afhandeling van de burgerlijke vorderingen in de zaak.

    15.000 burgerlijke partijen

    Meer dan 15.000 burgerlijke partijen maken nog aanspraak op een schadevergoeding. Het Gentse hof van beroep wou chaos vermijden en had enkele regels vastgelegd. De eerste zitting maandag was alleen een inleidingszitting. Er werden enkel partijen geregistreerd die bijgestaan of vertegenwoordigd worden door een advocaat. Er werden 150 advocaten verwacht, maar ongeveer de helft daagde op.

    Volgens verschillende advocaten is er nog weinig hoop op een schadevergoeding. Een reeks gedupeerden hebben al afstand gedaan van hun schadevergoeding, stelde Luc Gheysens, de advocaat van Jo Lernout. Pol Hauspie was niet aanwezig maandag en werd ook niet vertegenwoordigd door een advocaat. Het Gentse hof van beroep stelde het verstek vast. Ook verschillende andere veroordeelden gaven verstek.

    “Nog geen cijfers van vergoeding”

    Voorzitter Antoon Boyen van het hof van beroep wil het proces niet laten aanslepen. “We zullen streng moeten zijn om het beheersbaar te houden. Het is misschien kort door de bocht, maar we moeten eerst uitmaken wie van wie op basis van wat vergoeding kan eisen. In deze fase gaan we de (schade)vergoeding nog niet becijferen. We gaan alleen de algemene principes vaststellen en de concrete begroting komt pas later.”

    De pleidooien starten op 5 december en zullen verschillende weken duren. Wanneer de tweede fase kan starten is nog niet bekend, maar vermoedelijk zal er pas eind volgend jaar of later een definitieve uitspraak komen.

    De Belgische gedupeerden zullen meer dan tien jaar langer moeten wachten op een schadevergoeding dan de beleggers die hun geld hadden geïnvesteerd in LHSP (Lernout & Hauspie Speech Products) via de Amerikaanse beurs NASDAQ.

    www.gva.be/cnt/dmf20161107_02559578/p...
  3. forum rang 7 ffff 10 november 2016 11:13
    quote:

    JacobusJW schreef op 10 november 2016 10:26:

    Dit heeft dus in feite helemaal niets met Fagron te maken of met enig ander bedrijf waarin deze 2 partijen geïnvesteerd hebben.
    Ik verzoek jullie daarom de suggestieve titel van dit artikel te wijzigen.

    Schrijf gewoon zoals het is: Claim tegen Waterland en Coucke.
    Helemaal gelijk Jacobus.

    Zie overigens ook mijn reactie in De Tijd. Ik was al zo verbaasd over de koersval van bijna 10 Euro naar 8,01 Euro op een maandje tijd. Maar je hebt helemaal gelijk: Perrigo heeft totaal niks met Fagron te maken. Dan kan de journalist er ook nog dierenpark Pair Daiza of een van de vele andere ondernemingen van Coucke bijslepen.

    Echt slecht journalistiek werk.

    Peter
8 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Fagron

17,700 17:35
-0,200 -1,12%
Premium

Indrukwekkende groei bij Fagron

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links