Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Delta Air Lines krikt winst op

Gepubliceerd op 10 oktober 2019 13:41 | Views: 1.044

Air France-KLM 15:12

2,89 -0,07 (-2,46%)

ATLANTA (AFN/BLOOMBERG) - Luchtvaartconcern Delta Air Lines heeft in het derde kwartaal een hogere winst in de boeken gezet dankzij een sterkere vraag naar vliegreizen in de Verenigde Staten. Wel ziet de Amerikaanse samenwerkingspartner van Air France-KLM toenemende druk door stijgende kosten.

De nettowinst bedroeg 1,5 miljard dollar tegen 1,3 miljard dollar een jaar eerder. De omzet steeg afgelopen periode met 6,5 procent tot 12,6 miljard dollar, een nieuw record. Delta profiteert van het feit dat de maatschappij geen Boeing 737 MAX-toestellen in de vloot heeft. Het concern heeft dan ook geen last van het aan de grond houden van die vliegtuigen. Wel gingen de inkomsten uit vluchten naar Azië omlaag mede door de handelsspanningen tussen China en de VS.

Met name de vooruitblik in het handelsbericht van Delta viel wat zwakker uit dan verwacht en het aandeel lijkt donderdag met rode cijfers te beginnen op Wall Street. Andere Amerikaanse luchtvaartconcerns zoals American Airlines en United Airlines gaan waarschijnlijk ook lager openen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Air France-KLM 100% zegt kopen 1 stemmen

Gerelateerd

Air France-KLM

Volgen
 
Klik hier om dit instrument op uw watchlist te zetten en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare