Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Lichte krimp Britse economie

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 10:56 | Views: 1.533 | Onderwerpen: Groot-Britannië

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De economie van Groot-Brittannië is in augustus licht gekrompen, mede door de aanhoudende onzekerheid rond de brexit die vooral de Britse industrie raakt. Dat blijkt uit cijfers van het Britse statistiekbureau.

De economie kromp met 0,1 procent in vergelijking met juli, toen nog sprake was van een bijgestelde groei met 0,4 procent. Economen rekenden in doorsnee op stagnatie van de economische activiteit. Door de onrust rond de brexit zijn Britse fabrikanten voorzichtig met bijvoorbeeld investeringen, terwijl ook in de dienstensector de gang van zaken afzwakt. In de periode van juni tot en met augustus was wel groei te zien voor de Britse economie.

De industriële productie van Groot-Brittannië zakte in augustus met 0,6 procent op maandbasis, terwijl juist op een kleine plus was gerekend door kenners. De krimp hangt onder meer samen met een lagere productie in de farmaceutische sector. Naast de brexitonrust heeft de industrie in het land ook te kampen met de wereldwijde handelsspanningen en afzwakkende mondiale economie.

Export

De export van Groot-Brittannië ging in augustus met 0,5 procent omlaag en het handelstekort bedroeg 9,8 miljard pond, omgerekend bijna 10,1 miljard euro.

ING-econoom James Smith zei in een reactie dat de onzekerheid rond de brexit toeneemt en dat er op dit moment weinig valt te juichen rond de Britse economie. Britse bedrijven zijn volgens hem terughoudend met investeringen, terwijl ook tijd en aandacht moet worden besteed aan de voorbereidingen voor een no-dealbrexit. Smith verwacht niet dat de economische situatie in Groot-Brittannië de komende tijd verbetering zal laten zien.

Gerelateerd

Groot-Britannië

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
Kees1
0
Per saldo valt dit mee. Je zou kunnen zeggen dat de Brexit (ook als is deze hard) niet meer kan verrassen. Wanneer de Brexit (desnoods in harde vorm) doorgaat zou dat ook een opluchting kunnen zijn en een positief effect kunnen hebben op de aandelen in de FTSE 100.
erjee-ff
1
quote:

Kees1 schreef op 10 okt 2019 om 11:08:


Per saldo valt dit mee. Je zou kunnen zeggen dat de Brexit (ook als is deze hard) niet meer kan verrassen. Wanneer de Brexit (desnoods in harde vorm) doorgaat zou dat ook een opluchting kunnen zijn en een positief effect kunnen hebben op de aandelen in de FTSE 100.

Nee. Nee! Hel en verdoemenis zou het deel van de Britten horen te zijn!
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links