Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

'Draghi negeerde intern advies ECB'

Gepubliceerd op 10 okt 2019 om 08:21 | Views: 13.421 | Onderwerpen: advies, Mario Draghi

LONDEN (AFN/BLOOMBERG) - De crisismaatregelen die president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) onlangs aankondigde, gingen tegen intern advies bij de toezichthouder in. Dat meldde zakenkrant Financial Times op basis van bronnen. Het zou een van de eerste keren zijn geweest in de acht jaar dat Draghi aan het roer staat van de centrale bank dat aanwijzingen niet werden opgevolgd.

De ECB-preses kondigde onlangs een nieuw opkoopprogramma van obligaties aan als onderdeel van een pakket maatregelen om de economie in de eurozone een zetje te geven. De Italiaan, die eind oktober afzwaait als hoogste baas van de ECB , kreeg veel kritiek op zijn beleid. De hoon kwam ook van verschillende ECB-bestuurders.

Onder de klagers was president Klaas Knot van De Nederlandsche Bank (DNB). De Nederlander zei dat het aangekondigde programma "in geen verhouding staat tot de huidige economische omstandigheden". Draghi reageerde eerder op de openlijke kritiek op de ingeslagen monetaire koers. Die kan volgens hem schadelijk zijn voor de economie van het eurogebied.

Kritiek op artikel

Volgens ECB-lid en gouverneur van de Finse centrale bank Olli Rehn slaat de Financial Times de plank deels mis en is het artikel "sterk overdreven". Hij wijst erop dat de zogenaamd niet opgevolgde aanwijzingen uit de koker van het ECB-comité voor monetair beleid kwamen en dat het comité slechts een voorbereidende rol heeft. De belangrijkste knopen worden doorgehakt door de raad van bestuur, die bestaat uit zes directieleden plus de presidenten van de centrale banken van de Europese lidstaten.

"Ik heb niets buitengewoons gezien in de gebeurtenissen en de brief van het comité voor monetair beleid", zei Rehn in een reactie tegenover persbureau Bloomberg. De verdeeldheid binnen de raad van bestuur heeft volgens Rehn wel wat invloed op het monetaire beleid, maar het is normaal dat er verschillende visies en standpunten zijn.

Gerelateerd

advies

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Mario Draghi

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omlaag ↓
finance2u
0
FlashHenk
0
quote:

finance2u schreef op 10 okt 2019 om 09:06:


De echte maffia is de media die zich zogemad masseert op anonieme bronnen..


Nee.
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

Gesponsorde links