Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Wall Street zakt behoorlijk weg

NEW YORK (AFN) - De Amerikaanse aandelenbeurzen stonden woensdag tijdens de middaghandel in New York stevig in de min. Net als in Europa is de stemming op Wall Street erg bedompt. Beleggers maken zich vooral zorgen over de oplopende rentes in de Verenigde Staten. Ook de wereldwijde handelsspanningen en signalen van een zwakkere economische groei spelen een rol.

De Dow-Jonesindex noteerde omstreeks 19.30 uur (Nederlandse tijd) 1,4 procent lager op 26.064 punten. De breed samengestelde S&P 500 verloor ook 1,4 procent, tot 2841 punten, en technologiebeurs Nasdaq daalde 1,8 procent tot 7597 punten.

Techbedrijven als Google-moeder Alphabet, Apple en Microsoft leverden tot bijna 3 procent in. Ook vliegtuigbouwer Boeing, creditcardbedrijf Visa en sportartikelengigant Nike moesten het flink ontgelden, met verliezen tot een kleine 5 procent.

Sears Holdings onderuit

Het financieel in zwaar weer verkerende winkelconcern Sears Holdings wist eveneens de schijnwerpers op zich gericht. Het bedrijf zou de nodige adviseurs hebben aangesteld voor bijstand in een mogelijke faillissementsprocedure. Het aandeel Sears kelderde meer dan 30 procent.

Chipreus Broadcom noteerde, na een duikeling van meer dan 4 procent, tussentijds ruim 2 procent lager. De Amerikaanse senator Rand Paul opperde de door Broadcom voorgenomen miljardenovername van softwarebedrijf CA Technologies nogmaals te onderzoeken. Volgens Broadcom zelf zou sprake zijn van een misverstand door een vervalst document.

PPG Industries omhoog

Verfproducent PPG Industries (plus 1,3 procent) trok ook weer de aandacht. De activistische investeerder Nelson Peltz heeft via zijn investeringsvehikel Trian Fund Management een belang genomen in PPG. Een dag eerder verloor het verfbedrijf nog een tiende van zijn beurswaarde na tegenvallende resultaten.

Een flinke koerssprong was er voor Tesla-concurrent NIO. Het Chinese bedrijf, dat een notering heeft in New York, verwelkomde Baillie Grifford als grote aandeelhouder en won bijna 8 procent. Automaker Tesla zelf zakte dik 2 procent.

De euro was 1,1535 dollar waard, tegen 1,1539 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen eerder op de dag. Een vat Amerikaanse olie werd 2 procent goedkoper op 73,44 dollar. De prijs van een vat Brentolie zakte 1,8 procent in prijs tot 83,48 dollar.

Lees over dit aandeel ook

  1. mei '21 Beursblik: april lastig vatbare maand voor beleggers 2
  2. mrt '21 Techbedrijven als Apple en Tesla fors onderuit op Wall Street 2

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
NY-DJ-Industrial Avg

Gerelateerd

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Kaviaar 10 oktober 2018 20:45
    De Yanks kunnen nu maar één persoon hiervan de schuld geven. Hun "geliefde" president Trump. Ik denk dat als dit zo doorgaat, de tussentijds verkiezingen een ander beeld gaan geven als dat Trump zelf denkt.

    Dat zo'n blaaskaak de beurzen nog meer in beroering kan brengen dan een Italie of Brexit, zegt genoeg. De Yanks beleggers reageren op elke haast fluisterstille scheet die Trump laat. Hyper nerveus als je het mij vraagt. Dat kan ook niet anders met zo'n president waar je niet van op aan kan en die als een blad ineens om kan draaien.

    Hij heeft in elk geval voor jaren zijn vriendenkring geholpen door belastingverlagingen in te voeren.
  2. forum rang 6 In Holland stond een Huis... 10 oktober 2018 21:28
    quote:

    Formule1-Fan schreef op 10 oktober 2018 21:19:

    mooie naairij even snel wat stops af tikken snel long af pakken op fruts.
    mag alleen boven de 3 euro keer mee liften alles eronder gam gam ent als bij sh top top vorige week. ook gauw gam doen snel op de goedkope.
    En watte als se ju een boetz bakke.. dan nog sneltrijn rit en gam doen..

    op de rails gaow hor ik kees kuch zo iss t Anet zo is t Anet..

    fruts dr bei met 3 op een rei.. allemaal naaierij voor jou er bij.. ;)
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links