Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Stevige stap terug op beurzen Europa

Stevige stap terug op beurzen Europa

AMSTERDAM (AFN) - De Europese aandelenbeurzen deden woensdag een stevige stap terug, na de winsten een dag eerder. Beleggers waren argwanend door de zorgen over de impact van het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en China op de wereldwijde groei en de Italiaanse begrotingsplannen. Op het Damrak viel een handelsupdate van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com in de smaak bij beleggers.

De AEX-index op Beursplein 5 noteerde halverwege de middaghandel 0,8 procent lager op 532,75 punten. De MidKap daalde 1,6 procent tot 756,61 punten. Frankfurt en Parijs zakten tot 1,4 procent. Londen hield de schade beperkt tot een min van 0,4 procent.

Bij de middelgrote fondsen ging Takeaway.com op kop met een winst van 3 procent. Het bedrijf zag het aantal bestellingen in de belangrijke Duitse markt in het derde kwartaal met 40 procent toenemen. In Nederland steeg het aantal bestellingen met 17 procent. Analisten van JPMorgan spraken van ,,solide" resultaten.

ASMI onderuit

Grootste daler in de MidKap was chipbedrijf ASMI met een min van 5 procent. Eminence Capital heeft zijn belang in het bedrijf verkleind. Betaalbedrijf Adyen daalde ruim 3 procent. Topman Pieter van der Does zei in een interview met de Franse krant La Tribune niet van plan te zijn branchegenoten over te nemen maar te willen groeien op eigen kracht.

In de AEX ging kabel- en telecomconcern Altice Europe op kop met een plus van 4,3 procent. Telecombedrijf KPN volgde met een winst van 2,8 procent. Grootste dalers waren chipmachinemaker ASML en speciaalchemieconcern DSM met verliezen tot 4,8 procent.

Ambitieus

ASR verloor 1,9 procent. De verzekeraar liet weten de komende jaren zowel zelfstandig als via overnames te willen groeien. Volgens bestuursvoorzitter Jos Baeten kijkt ASR ook naar de Nederlandse branchegenoot Vivat, maar de overname moet ,,wel passen''. De nieuwe strategische doelen die werden afgegeven zijn volgens analisten van KBC Securities ambitieus.

In Parijs zakte LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) meer dan 8 procent. De omzetgroei van de Franse producent van luxegoederen in het afgelopen kwartaal lag in lijn met de verwachtingen. Beleggers maakten zich echter zorgen over de groei in de belangrijke Chinese markt. Concurrent Kering verloor bijna 9 procent.

De euro was 1,1511 dollar waard, tegen 1,1487 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,9 procent goedkoper op 74,30 dollar. De prijs van een vat Brentolie zakte 0,9 procent tot 84,26 dollar.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

10 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 oktober 2018 21:51
    Betaalbedrijf Adyen wil groeien op eigen kracht en geen groei kopen d.w.z. klanten binnen halen van de concurrentie voor niks nada noppes dus aandeelhouderswaarde en goodwill opbouwen en wordt teruggezet met dik 5% wel daar snap ik geen bal maar de belegger heeft liever snelle gekochte groei en daarna de hele handel naar verdoemenis;-)
  2. [verwijderd] 11 oktober 2018 05:39
    quote:

    RickBreda schreef op 10 oktober 2018 17:30:

    We liepen in Europa ook al flink voor he!! Niet dus!!
    Zwaar overdreven gevoed door geruchten en angst terwijl the Yanks steeds verder vooruit lopen.
    Het wordt tijd dat de AEX en AMX eens een positieve inhaalslag gaat maken!!!
    Inhaalslag, de EU mag blij zijn als ze het hoofd boven water kan houden. De leiders hebben meer oog voor het doel om Engeland het leven zuur te maken, dan agressief nieuwe afzetgebieden op te sporen. Zij hebben maar het idee dat de E.U. onmisbaar is voor de UK, terwijl er niemand over nadenkt hoe de EU economy zal verlopen zonder Engeland, wij hebben elkaar hard nodig. Om over Italië maar niet te spreken, eerst volproppen met N-Afrikanen, en nu zeggen jullie geven teveel uit
10 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links