Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Kleine uitslagen op Europese beurzen

Kleine uitslagen op Europese beurzen

AMSTERDAM (AFN) - De beurzen in Europa kwamen dinsdag nauwelijks van hun plaats. Beleggers keken met name naar de nieuwste ontwikkelingen in de politieke crisis in Spanje, waar de Catalaanse premier Carles Puigdemont mogelijk de onafhankelijkheid van die deelstaat zal uitroepen.

In Amsterdam stond de toonaangevende AEX-index kort na de licht positieve opening op Wall Street 0,1 procent lager op 541,96 punten. De MidKap steeg 0,2 procent tot 827,81 punten. De beurzen in Parijs en Londen wonnen tot 0,3 procent. De DAX in Frankfurt daalde 0,2 procent. In Madrid stond de IBEX 1,1 procent in de min.

Sterkste stijger in de AEX was uitzendbedrijf Randstad met een plus van 2,8 procent. Supermarktconcern Ahold Delhaize volgde met een winst van 1,8 procent. Onderaan bij de hoofdfondsen stond staalproducent ArcelorMittal met een verlies van 1,4 procent. Kabel- en telecomaanbieder Altice leverde 1,1 procent in.

Fugro

Bij de middelgrote fondsen was bodemonderzoeker Fugro de grote winnaar met een koerswinst van bijna 4 procent. Postbezorger PostNL was ook in trek met een plus van 3,3 procent. Onderaan de MidKap stond bouwbedrijf VolkerWessels met een verlies van 0,9 procent.

Bij de kleinere bedrijven won Takeaway bijna 5 procent. De maaltijdbezorger verwerkte in het derde kwartaal 40 procent meer bestellingen dan een jaar eerder. In Nederland groeide het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl sterker dan verwacht met 34 procent. Takeaway kondigde verder aan vanaf 1 januari zijn commissie te verhogen.

Kiadis Pharma

Op de lokale markt ging Kiadis Pharma bijna 9 procent onderuit. Het biotechnologiebedrijf haalde 18 miljoen euro op met de plaatsing van nieuwe aandelen bij institutionele beleggers. Kiadis houdt tevens de optie open om nog meer nieuwe aandelen uit te geven.

Producent van luxegoederen LMVH kwam met meevallende omzetcijfers over het derde kwartaal. Beleggers in Parijs beloonden die met een koerswinst van 1,9 procent.

De euro was 1,1800 dollar waard, tegen 1,1745 dollar bij het scheiden van de markt een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg 2,2 procent tot 50,63 dollar. Brentolie werd 1,5 procent duurder en werd verhandeld voor 56,60 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

3 Posts
| Omlaag ↓
  1. forum rang 7 jan de vakman 10 oktober 2017 16:38
    Er leek wel een nieuwe rally te starten,maar helaas kreeg het beursje al weer gauw spijt.
    Toch zijn er verschillende die het overeind houden,amg,randstad,accell en ook de kruidenier.
    Het is niet te hopen,dat Dalm in de zelfde mineur stemming is dan arcelor,want ik moet nog een vracht weg gaan brengen.
    Pharming is ook weer ontwaakt uit zijn middagdutje,hij schrijft weer heel leuk groen,als de boel naar het slot toe nog een beetje opleeft,kan het nog een groen slot worden,ik hoop het maar,want ik heb van de week nog geen knaak verdient op de beurs,Sukkerdesessio!!!
3 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links