Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Nog eens honderdduizenden nieuwe uitkeringsaanvragen VS

Gepubliceerd op 10 september 2020 14:52 | Views: 2.319 | Onderwerpen: uitkeringen, Verenigde Staten

WASHINGTON (AFN/BLOOMBERG) - Nog eens 884.000 Amerikanen hebben afgelopen week een werkloosheidsuitkering aangevraagd. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Arbeid bekend. Daarmee was het aantal aanvragen precies gelijk aan een week eerder. Het cijfer van een week eerder werd opwaarts bijgesteld.

Economen rekenden nu in doorsnee op een daling tot ruwweg 850.000 nieuwe WW-aanvragen. Door de coronacrisis hebben in de afgelopen maanden al tientallen miljoenen mensen in de Verenigde Staten een beroep gedaan op het sociale vangnet.

Dat er wekelijks nog honderdduizenden Amerikanen bij de overheid aankloppen voor een uitkering, komt door de grote reorganisaties die in de problemen gekomen bedrijven aankondigen. Daar tegenover staat dat Amerikaanse bedrijven ook weer werknemers aan het aannemen zijn, sinds de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus in grote delen van het land zijn versoepeld.

Gerelateerd

uitkeringen

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Verenigde Staten

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
1 Post
| Omlaag ↓
1 Post
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare