Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Financials in trek op lichtrode beurs

AMSTERDAM (AFN) - De Amsterdamse beurs stond dinsdag in de middaghandel licht in het rood. Beleggers keken uit naar het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) later deze week. Het vooruitzicht van nieuwe stimuleringsmaatregelen stuwde net als een dag eerder vooral de aandelen van financiële concerns. Verder ging op het Damrak biotechnologiebedrijf Kiadis Pharma in de uitverkoop.

De AEX-index op Beursplein 5 stond omstreeks 15.50 uur 0,2 procent lager op 566,80 punten. De MidKap steeg 0,1 procent, tot 823,80 punten. Parijs zakte 0,2 procent terwijl Frankfurt juist 0,2 procent steeg.

De Londense FTSE verloor 0,2 procent. Het Britse Lagerhuis heeft voor de tweede keer in een week tegen een oproep voor vervroegde verkiezingen van premier Boris Johnson gestemd. Johnson heeft gezworen dat het Verenigd Koninkrijk op 31 oktober uit de EU stapt, ook als er geen akkoord met Brussel is.

Adyen

Hekkensluiter in de AEX was betaalbedrijf Adyen met een verlies van meer dan 5 procent. Takeaway.com deed het met een min van 4,7 procent niet veel beter. Branchegenoot Delivery Hero verkoopt een flinke pluk aandelen in het maaltijdbestelbedrijf. Vastgoedconcern Unibail-Rodamco-Westfield voerde de stijgers aan met een winst van 5,3 procent. Kort daarachter volgden de verzekeraars en banken.

Kiadis Pharma zakte bijna 11 procent bij de kleinere bedrijven. Het biotechnologiebedrijf zag de kosten in het eerste halfjaar oplopen. Kiadis was voornamelijk meer geld kwijt aan de uitbreiding van zijn personeelsbestand. Als gevolg daarvan liep ook het verlies op. Ease2Pay verloor ruim 8 procent op de lokale markt. De betalingsdienstverlener leed meer verlies in de eerste jaarhelft.

Koersen

In Parijs ging energiebedrijf EDF 8,4 procent omlaag na een mededeling over afwijkingen aan componenten in kerncentrales. In Londen steeg JD Sports bijna 8 procent na sterke halfjaarcijfers van de Britse sportkledingverkoper. Commerzbank won 2,4 procent ondanks nieuws over invallen vanwege een onderzoek naar Cum/Ex-fraude.

De euro was 1,1039 dollar waard, tegen 1,1061 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie klom 0,5 procent tot 58,13 dollar. Brentolie kostte 0,7 procent meer op 63,04 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

6 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 september 2019 16:55
    quote:

    Bowski schreef op 10 september 2019 16:43:

    ING en ABNAmro zijn zeker in trek. 2 dagen achtereen 3 a 4% is toch wel bijzonder als de AEX een beetje daalt.

    Beste nieuwsbrenger: ga eens op zoek naar de reden, want dàt is pas interessant.
    Misschien nog een keertje lezen? Er staat toch duidelijk een reden, voor wat die waard is...
6 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links