Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

'Omzetalarm Besi niet geheel onverwacht'

AMSTERDAM (AFN) - Het omzetalarm van BE Semiconductor Industries (Besi) komt niet geheel als een verrassing, aangezien de belangrijke branchegenoot Kulicke & Soffa eerder deze week ook met een omzetwaarschuwing kwam. Dat meldde Rabobank in een reactie.

Besi gaf aan dat de omzet in het derde kwartaal met 28 tot 33 procent zal dalen in vergelijking met het tweede kwartaal, terwijl eerder op een krimp met 15 tot 20 procent werd gerekend. Volgens Besi is er in de afgelopen weken sprake geweest van een verzwakking van de marktomstandigheden. Besi gaat extra banen schrappen om meer kosten te besparen.

Rabo heeft momenteel een buy-advies en een koersdoel voor Besi van 25,50. De bank gaat zijn ramingen, het koersdoel en het advies onder de loep nemen.

Het aandeel Besi noteerde donderdag kort na opening van de handel in de MidKap een min van 15,6 procent op 15,24 euro.

Lees over dit aandeel ook

  1. 10 apr Saxo ziet beleggersvertrouwen dalen
  2. 22 feb Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
BESI

Gerelateerd

Reacties

4 Posts
| Omlaag ↓
  1. [verwijderd] 10 september 2015 10:08
    'het koersdoel en het advies onder de loep nemen.'
    tsja, een buy advies zal het wel blijven.. nu een koersdoel van +-18,20.
    eerst een koersdoel van € 31,50, daarna koersdoel van € 25,50 en nu dit.. geef dan eens een hold advies ipv buy, of juist een sell.
    buy everything.. buy the world!! :-)
  2. #forreal 10 september 2015 13:42
    www.deaandeelhouder.nl/news/2015/9/10...

    Theodoor Gilissen Bankiers heeft donderdag het koersdoel voor BE Semiconductor Industries verlaagd van 31,00 naar 26,00 euro, maar hield wel vast aan het Aanbevolen advies.

    De koersdoelverlaging volgde op een omzetwaarschuwing van Besi. Vanwege deze zwakkere marktomstandigheden verwacht de toeleverancier van de halfgeleiderindustrie dit lopende kwartaal geen omzetdaling van 15 tot 20 procent op kwartaalbasis, maar een afname van 28 tot 33 procent. Daarmee zou de omzet dit kwartaal uitkomen op 70,0 miljoen tot 75,0 miljoen euro, na een omzet van 104,3 miljoen euro in het tweede kwartaal.

    "De zwakte lijkt een korte termijn dip, want het is vooral de back-end industrie die waarschuwt", zo stelde analist Jos Versteeg. Back-end wordt volgens de analist gekenmerkt door een korte doorlooptijd van de orders. Chipfabrikanten en bedrijven die meer in de front-end zitten, zoals ASML, hebben niet gewaarschuwd.

    Hoewel Versteeg al rekende op een verslechtering van de markt voor Besi in de tweede jaarhelft, liet de analist weten na de waarschuwing van vandaag de omzetramingen verder naar beneden te zullen bijstellen.

    De belangrijkste vraag is volgens Versteeg wat er met het dividend van Besi zal gebeuren. Vorig jaar verhoogde de toeleverancier het dividend juist fors van 0,33 naar 1,50 euro per aandeel. Indien Besi dit dividend handhaaft ligt het dividendrendement op 10,5 procent.

    Rekening houdend met de kostenbesparingen die Besi vandaag ook aankondigde en de kosten die daarmee gepaard gaan, voorziet Versteeg "dat de kasstroom gezond blijft". Daarbij beschikt Besi volgens de analist over een netto kaspositie van 92 miljoen euro en een solvabiliteit van 74 procent. "Aangezien volgend jaar waarschijnlijk een veel beter jaar is voor Besi, verwachten wij dat het concern het dividend van 1,50 euro zal handhaven", aldus de analist.

    Op een rood Damrak was Besi donderdag de grootste daler met een verlies van 20,8 procent op 14,30 euro.
4 Posts
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

BE Semiconductor Industries

133,800 17:17
-4,750 -3,43%
Premium

Toonaangevende positie Besi betekent hoge waardering

Het laatste advies leest u als abonnee van IEX Premium

Inloggen Word Abonnee

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links