Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

OESO: trager economisch herstel eurozone

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 12:08 | Views: 2.768 | Onderwerpen: Europa, oeso

PARIJS (AFN) - Het economische herstel in de eurozone verliest aan kracht. Dat meldt de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) op basis van de index van leidende indicatoren voor de maand juli.

Nog altijd is sprake van groei, na de dip dit voorjaar, zo wordt door de denktank gemeld, maar de economische activiteit valt nog altijd lager uit dan het langjarige gemiddelde. Dat geldt niet alleen voor de eurozone, maar ook voor andere grote economische machtsblokken, zoals China en de Verenigde Staten.

De OESO benadrukt dat er nog steeds onzekerheid bestaat over de impact van mogelijke maatregelen om virusrisico's te beperken. De data moeten daarom volgens de organisatie "met zorg" worden geïnterpreteerd. Dit omdat de index meer als een signaal moet worden beschouwd in plaats van als een maatstaf voor de mate van groei van de economische activiteit.

De graadmeter voor de eurozone kwam in juli uit op 97,3, tegen 96,7 een maand eerder en 93,7 in mei. Het langjarige gemiddelde is 100. Op het dieptepunt in april was sprake van een stand van 91,6.

Gerelateerd

Europa

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

oeso

Volgen
 
Klik hier om dit onderwerp te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden van het laatste nieuws.

Reacties

Volgen
 
Klik hier om dit forumtopic te volgen en automatisch op de hoogte gehouden te worden bij nieuwe berichten.
4 Posts
| Omlaag ↓
4 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare