Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor
  • Word abonnee
  • Inloggen

    Inloggen

    • Geen account? Registreren

    Wachtwoord vergeten?

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Alstom 'houdt rekening' met zwakke resultaten Bombardier

PARIJS (AFN/RTR) - De Franse treinenbouwer Alstom houdt naar eigen zeggen rekening met de zwakke resultaten van Bombardier in de gesprekken met die Canadese branchegenoot. Alstom werkt al een tijdje aan een overname van de treinendivisie van Bombardier, maar praat nog wel met de Canadezen over de plannen.

De bedrijven kwamen in februari een overnameprijs van circa 6 miljard euro overeen, deels in aandelen. Eind vorige maand heeft de Europese Commissie onder voorwaarden toestemming gegeven voor de deal. Dit groen licht kwam er na een aanbod van beide bedrijven een flink aantal activiteiten af te stoten.

Maar Bombardier heeft het de laatste tijd onder druk van de coronacrisis moeilijk. Toen het bedrijf onlangs kwartaalresultaten naar buiten bracht, kwamen er uitdagingen aan het licht waarvan Alstom in februari nog geen weet had.

"Alstom blijft overtuigd van de sterke strategische beweegredenen voor de overname van Bombardier Transportation en heeft er vertrouwen in dat het de winstgevendheid en commerciële prestaties van het bedrijf op middellange termijn kan herstellen", zo laat Alstom nu weten. "Alstom zal bij de komende besprekingen met Bombardier rekening houden met de gevolgen van deze operationele en financiële ontwikkelingen, en zal de markt waar nodig op de hoogte brengen."

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Reacties

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links