Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Alstom 'houdt rekening' met zwakke resultaten Bombardier

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 11:58 | Views: 1.063

PARIJS (AFN/RTR) - De Franse treinenbouwer Alstom houdt naar eigen zeggen rekening met de zwakke resultaten van Bombardier in de gesprekken met die Canadese branchegenoot. Alstom werkt al een tijdje aan een overname van de treinendivisie van Bombardier, maar praat nog wel met de Canadezen over de plannen.

De bedrijven kwamen in februari een overnameprijs van circa 6 miljard euro overeen, deels in aandelen. Eind vorige maand heeft de Europese Commissie onder voorwaarden toestemming gegeven voor de deal. Dit groen licht kwam er na een aanbod van beide bedrijven een flink aantal activiteiten af te stoten.

Maar Bombardier heeft het de laatste tijd onder druk van de coronacrisis moeilijk. Toen het bedrijf onlangs kwartaalresultaten naar buiten bracht, kwamen er uitdagingen aan het licht waarvan Alstom in februari nog geen weet had.

"Alstom blijft overtuigd van de sterke strategische beweegredenen voor de overname van Bombardier Transportation en heeft er vertrouwen in dat het de winstgevendheid en commerciële prestaties van het bedrijf op middellange termijn kan herstellen", zo laat Alstom nu weten. "Alstom zal bij de komende besprekingen met Bombardier rekening houden met de gevolgen van deze operationele en financiële ontwikkelingen, en zal de markt waar nodig op de hoogte brengen."

Reacties

Er zijn (nog) geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by VWD Group Crypto data by Crypto Compare