Inloggen

Login
 
Wachtwoord vergeten?

Eerste patiënt behandeld in uitgebreid corona-onderzoek Pharming

Gepubliceerd op 10 augustus 2020 08:08 | Views: 19.978 | Onderwerpen: biotechnologie

Pharming 11:29

1,15 +0,00 (+0,13%)

LEIDEN (AFN) - Het Leidse biotechnologiebedrijf Pharming heeft een eerste patiënt behandeld in een uitgebreide studie naar een medicijn dat mogelijk helpt tegen corona. De beursgenoteerde onderneming werkt al langer aan een middel tegen Covid-19, waarbij wordt samengewerkt met het Universitair Ziekenhuis Bazel in Zwitserland.

De bewuste patiënt ligt ook in Zwitserland. Hoe het met hem of haar gaat is niet duidelijk. Voor het onderzoek zullen maximaal 150 patiënten met een ernstige longontsteking worden behandeld met het middel Ruconest.

In april kwamen al "bemoedigende resultaten" naar buiten. Na de behandeling verdween de koorts bij vier van de vijf patiënten binnen 48 uur. Kort daarna werden ze als volledig hersteld uit het ziekenhuis ontslagen. Een patiënt moest voor extra beademing tijdelijk naar de intensive care, maar is nadien ook volledig hersteld.

Ruconest bestaat al langer dan de virusuitbraak. Met de ontstekkingsremmer wordt onder meer erfelijk angio-oedeem behandeld. Dat is een een flinke zwelling die soms in een korte tijd opkomt, bijvoorbeeld een vochtophoping in iemands tong, gehemelte, gezicht of darmen.

Volgens medisch directeur Bruno Giannetti van Pharming is inmiddels al duidelijk dat Covid-19 niet onder controle kan worden gehouden door gerichte ontstekingsremmende therapieën. "In plaats daarvan zijn brede ontstekingsremmende middelen nodig om de activering van meerdere ontstekingsroutes te stoppen", zegt hij. Vandaar dat hij Ruconest als een veelbelovende kandidaat ziet voor de behandeling van de ernstige complicaties van coronapatiënten.

Het onderzoek van Pharming zal worden uitgebreid naar klinische centra in Mexico en Brazilië. Een aanvullende studie in de Verenigde Staten bevindt zich in de laatste fase van voorbereiding.

Er wordt in de wereld door meer bedrijven gewerkt aan een coronamedicijn. De Amerikaanse farmaceut Gilead heeft eerder dit jaar in de Verenigde Staten en de Europese Unie zelfs al goedkeuring gekregen voor de inzet van ontstekingsremmer remdesivir voor de behandeling van ernstig zieke patiënten met Covid-19.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Pharming 96% zegt kopen 93 stemmen

Gerelateerd

Reacties

15 Posts
| Omlaag ↓
 1. Porcupine 10 augustus 2020 09:16
  Dit soort nieuwtjes, hoe onbeduidend ze ook lijken te zijn, maken het verschil tussen ‘in the picture’ blijven of onder het stof belanden. Je ziet aan de koers dat er meer mensen zijn die dit positief oppakken. Dus in plaats van kritiek leveren iets meer stil staan bij het positieve gevoel dat dit oplevert.
 2. forum rang 4 Beursplein 5 10 augustus 2020 09:24
  quote:

  Elsjeiksikko schreef op 10 augustus 2020 09:11:


  Kan Pharming niet vaker (inhoudsvol of inhoudsloos) een PB de wereld insturen? De koers doet het er goed op...


  Aan dit nieuws gaat een uitgebreid goedkeuringstraject vooraf. Eerder was niet zeker of het onderzoek daadwerkelijk kon beginnen, dus dit is belangrijk nieuws.
 3. forum rang 4 juliozunderglas 7 september 2020 17:51
  quote:

  Tandsteen schreef op 10 augustus 2020 13:48:


  Eind augustus weten we het 90% kans op goede afloop. Die testen doen ze niet voor niets.
  Als dit middel echt werkt weten ze binnen twee weken de afloop er van. 5 Patiënten zijn al volledig hersteld. Dit is nog maar het begin van de stijging. Het is inmiddels 7 sept
15 Posts
|Omhoog ↑

Plaats een reactie

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord

 
Quotedata: Amsterdam realtime by Euronext, other realtime by Cboe Europe Ltd.   US stocks: by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15min delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by Infront. Crypto data by Crypto Compare