Van beleggers
voor beleggers
desktop iconMarkt Monitor

Ontvang nu dagelijks onze kooptips!

word abonnee

Galapagos en Aegon in trek op Damrak

Galapagos en Aegon in trek op Damrak

AMSTERDAM (AFN) - Galapagos en Aegon waren donderdag in trek op de beurs in Amsterdam. Het biotechnologiebedrijf meldde een positief studieresultaat en de verzekeraar kwam met een goed ontvangen kwartaalbericht. De AEX-index en andere Europese beursgraadmeters stonden daarentegen in het rood.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde in de ochtendhandel 0,3 procent lager op 526,78 punten. De MidKap verloor ook 0,6 procent tot 798,03 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs leverden tot 0,1 procent in. Op de Londense beurs, waar veel bedrijven waaronder Shell ex-dividend noteren, zakte de FTSE-index 0,6 procent.

Galapagos was de grote winnaar in de AEX met een koerssprong van ruim 18 procent. Beleggers reageerden verheugd op het nieuws dat de autotaxineremmer van het biotechbedrijf de ziekteprogressie stopt van patiënten met idiopathische longfibrose (IPF). Het middel kan nu aan een klinische test worden onderworpen.

Koerswinst

Ook Aegon deed goede zaken met een koerswinst van bijna 9 procent. De verzekeraar profiteerde afgelopen kwartaal van positieve ontwikkelingen op de financiële markten en kostenbesparingen. Het concern grijpt daarnaast stevig in om zijn buffers te versterken en liet weten dat het geen aandelenemissie hoeft te doen.

Grootste daler bij de hoofdfondsen was oliedienstverlener SBM Offshore met een verlies van 1,9 procent. In de MidKap ging frisdrankbottelaar Refresco (min 5,7 procent) in de uitverkoop na publicatie van de kwartaalcijfers.

Teleurstellend

Op de lokale markt kelderde automatiseerder Ctac ruim 5 procent na een teleurstellend halfjaarbericht. Telegraaf Media Groep (TMG) won bijna 3 procent. Talpa liet weten vooralsnog af te zien van zijn poging om TMG als geheel over te nemen. Het bedrijf van miljardair John de Mol houdt wel een strategische belang in TMG.

Adecco zakte in Zürich 4,5 procent. Het uitzendconcern had in het tweede kwartaal last van een afnemende vraag in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland. De omzet van de Zwitserse concurrent van Randstad (min 0,8 procent) viel daardoor lager uit dan analisten hadden verwacht.

De euro was 1,1724 dollar waard, tegen 1,1744 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,5 procent meer op 49,81 dollar. Brentolie steeg 0,7 procent in prijs tot 53,07 dollar per vat.

Meld u aan voor de dagelijkse Beursupdate

Dagelijks een update van het laatste beursnieuws en beleggingskansen in uw mailbox!

 

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Aegon
AEX
Galapagos

Gerelateerd

Reacties

1 Post
| Omlaag ↓
  1. down 10 augustus 2017 13:19
    Zoals gezegd en geschreven als een bedrijf met echt goed noeuws komt dan pas stijgt de koers die na dagenlange dalingen echt en is er geen vuil wolkje meer aan de lucht zodat de zon weer kan doorbreken na deze regenachtige dag vandaag Ook de mens is dan weer goed geluimd voor beide feiten en loopt weer vrolijk rond
    Diegene die gala al lang in hun portefeuille hebben en nog steeds verlies hebben op gala aandelen van meer dan 86 euro is de pijn verzacht maar nog niet verdwenen De voorkennis mensen die gisteren gekocht hebben hebben weer eens geluk gehad
    Mijn aandelen die ik ooit aan 86 euro kocht die blijven voor wat ze zijn en worden niet verkocht Bijkopen is te laat want in de loop van de dag zakt de koers weer naar 70 euo ,,,,,,,denk ik!?
1 Post
|Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met je emailadres en wachtwoord.

Lees verder op het IEX netwerk Let op: Artikelen linken naar andere sites

Gesponsorde links